Ruský bramborový salát
co budeme potřebovat:
- 300 g uvařené červené řepy
- 300 g brambor uvařených ve slupce
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 1 červenou cibuli
na zálivku:
- 150 ml bílého jogurtu
- několik kapek olivového oleje
- sůl, pepř
- několik kapek citrónové šťávy
postup přípravy:
Uvařenou vychladlou řepu oloupeme a nastrouháme na struhadle. Stejně oloupeme brambory a protlačíme jako na salát. Vejce nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno a vše spolu smícháme v misce. V jiné misce smícháme přísady na zálivku a tu smícháme se salátem. Můžeme ihned podávat.
Lehký salát s pórkem
Perfektní tip pro každého, kdo chce zhubnout: Lehký salát s pórkem a výbornou zálivkou!
co budeme potřebovat:
- 3 středně velké mrkve (cca 300 g)
- 300 g pórku – zelenou i bílou část
- 250 g jablek – nepříliš sladkých
- 4 lžíce jogurtu
- 3 lžíce majonézy
- Špetka soli a pepře
postup přípravy:
Mrkev nastrouháme, pórek nakrájíme na nadrobno a jablka nastrouháme. Vše promícháme se zálivkou z jogurtu a majonézy. Dochutíme solí, pepřem a necháme v ledničce odležet. Podáváme jako chutnou přílohu nebo lehkou večeři.
Když se snažím zhubnout, vyrábím si domácí majonézu bez oleje. Do tohoto salátku se skvěle hodí, doporučuji.
Lehký salátek z kysaného zelí
Lehký a vynikající salát z čínského zelí a hořčičného dresinku
co budeme potřebovat:
- 1 hlávka čínského zelí
- 3 rajčata
- 1 salátová okurka
- malá konzerva sterilované kukuřice
- 200 g tvrdého strouhaného sýru
na dresink:
- 5 PL tatarské omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 PL hořčice
- 1 PL octa
- podle chuti sůl
postup přípravy:
Čínské zelí rozebereme na listy, omyjeme a nakrájíme na nudličky – hrubou dužinu z vrchních listů vykrajujeme. Nachystejte si největší mísu – bude toho totiž dost.
Přidáme nadrobno nakrájenou okurku, rajčata, vysypeme kukuřici a najemno nastrouhaný sýr a dobře premešiame.
Smícháme tatarku, hořčici, olej a ocet, zamícháme do salátku. Jemně přisolíme (dle chuti) a dejte ho alespoň na 20 minut do lednice, ať se chutě dobře promíchají.
Salát je vhodný jako příloha například k pečeni s rýží, ale je chutný i samostatně.
článek pokračuje na další stránce..