9. Posiluje imunitní systém

Už 30 minut chůze denně má vliv na náš imunitní systém. Malá studie zahrnující zdravé ženy zjistila, že svižná 30minutová chůze pomohla zlepšit krevní obraz bílých krvinek. Další studie prokázala, že chůze 45 minut denně po dobu 5 dní v týdnu pomohla zvýšit reakce imunitního systému.

10. Kvalitnější spánek

Pohyb na čerstvém vzduchu má vliv i na kvalitu našeho spánku. Studie z roku 2016 uvádí, že více než 200 lidí po 4 týdnech pravidelné chůze (10 000 kroků za den) uvedlo, že chůze měla pozitivní účinky na jejich spánek.

Užitečné tipy

Hubnutí – Pokud je vaším cílem během chůze zhubnout, vyzkoušejte rychlou procházku po terénu (do kopce, z kopce). Pomůže to spálit více kalorií.

Boty – Noste pohodlnou, pevnou obuv, která vám dobře sedí.

Voda – I během chůze dodržujte pitný režim. Vezměte s sebou vždy alespoň malou zásoby vody.

Technika chůze – Kráčejte rovnoměrným tempem a při chůzi volně pohybujte rukama. Dívejte se rovně a bradu držte rovnoběžně se zemí.

Zařazení chůze mezi každodenní aktivity – Začněte tím, že do svého dne zařadíte alespoň 15 minut aktivní chůze. Zkuste více chodit po schodech, parkovat dál od domu, nebo se domluvte s někým dalším a jděte každý den na společnou procházku. Počítá se jakýkoliv pohyb.

Zdroj: healthyandnaturalworld.com