Zde je seznam potravin, které obsahují nejvyšší množství vitamínu B12:

hovězí a kuřecí játra – 81 mg na 85 g
losos – 19,5 mg na 108 g (1 kousek)
sleď – 18,7 mg na 143 g (1 kousek)
makrela – 15,3 mg na 85 g
sardinky – 13,3 mg na 1 šálek
tuňák – 9,3 mg na 85 g
pstruh – 9,1 mg na 1 kousek
organický jogurt – 1,3 mg v jednom balení
krocan – 1,1 mg na 85 g
čerstvé mléko – 1 mg na 1 šálek
hovězí svíčková – 0,9 mg na 85 g
jehněčí maso – 0,8 mg na 85 g
Mezi další vydatné zdroje tohoto vitamínu patří: cereálie, sýr, droždí, rostlinné mléka (sójové, mandlové a kokosové mléko).

Jak vidíte, vitamin B12 hraje důležitou roli ve vašem celkovém zdraví a může vás ochránit před různými zdravotními problémy a nemocemi.

To je důvod, proč rozpoznání časných příznaků nedostatku vitaminu B12 je klíčem k prevenci vážných komplikací a odvrácení několika vážných chronických onemocnění.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts