Tato bylinná infuze se doporučuje pro léčbu průjmů, zánětů a gastrointestinálního krvácení. Pokud trpíme akné, impetigem nebo kožními záněty, můžeme ji použít jako obklad na postižené místo. Infuzi lze také použít k léčbě hemoroidů a zánětů ženských intimních míst, kdy ji aplikujeme jako napařovací infuzi.

Jak připravit odvar z ořechových listů?

Pro přípravu odvaru sušených listů vlašských ořechů dejte jednu lžíci do hrnce a zalijte 0,5 litrem vlažné vody. Ohřejte směs po dobu 10 minut, ale nedovolte jí vařit. Poté odstraňte z ohně a nechte vychladnout dalších 5 minut. Tento odvar může být použit k vypláchnutí úst a dásní. Kromě toho se může použít na obklady a k namáčení nohou pro podporu léčby mykózy a nadměrného pocení nohou.

Pro zlepšení stavu pokožky lze smíchat 80 g drcených listů a sušené ovocné slupky s 300 g jakéhokoli rostlinného oleje a nechat směs vyluhovat na tmavém místě po dobu 20 dnů. Na léčbu lymfadenitidy, cystitidy a mastitidy je doporučeno použít odvar z 1 lžíce suchého listí a 0,5 l vody a vypít 2 lžíce nápoje třikrát denně, půl hodiny před jídlem.

Tinkturu z listů vlašského ořechu lze použít při léčbě prostatitidy, kdy se na 1 lžíci listů nalije 200 g vodky a nechá se na tmavém místě po dobu 2 týdnů s občasným protřepáním. Připravenou tinkturu se vypije dvakrát denně, 20 minut před jídlem, v množství 30 kapek.

článek pokračuje na další stránce..