Tinktura z mladých ořechů

Vybrali jsme 10 mladých, zelených ořechů. Vidličkou zkontrolujeme, zda jsou tak měkké, že je dokážeme problémem prolomit. Dali jsme si rukavice, abychom zabránili znečištění kůže. Umyjeme je pod tekoucí vodou a nakrájíme na jemno. Vložte nasekané ořechy do nádoby, přidejte 7 čajových lžiček cukru a 200 ml 70% alkoholu vyrobeného z lihu. Všechno jsme na měsíc odložili. Musíme si pamatovat, že nádobou denně protřepáváme.

Když je měsíc na konci, napněte tinkturu přes gázu nebo tetra a nalijte ji do lahví z tmavého skla. Tinktura je vhodná při průjmech a bolestech břicha (žaludek, játra a střeva). Kromě toho podporuje očistu těla. Pijte tinkturu 2-3krát denně, po 40 kapkách – můžete přidat kapky na lžičku cukru nebo smíchat s vodou.

Koupel z vlašských ořechů

Když trpíme kožními obtížemi, jako jsou například hnisavé vyrážky, ekzémy nebo puchýře, můžeme si dopřát koupele s přídavkem vlašských ořechů. Pro přípravu takové koupele přidejte 0,5 až 1 kg mletých listů do 1,2 litru vody a nechte vařit 30 minut. Poté přidejte tuto infuzi do stejného množství čisté vody o teplotě 37-40 °C a namočte do ní postiženou oblast.