Jak pěstovat černou ředkev

Osivo se vysévá v letních měsících od července až do první poloviny srpna. Nevysievajte ji do půdy čerstvě vyhnojená chlévskou mrvou. Vlivem hnoje bude červivé, praskat a nepotěší vás ani svou nepřiměřeně pálivou chutí.

Dejte si záležet a půdu pro ředkev dobře připravte. Měla by být lehká, dostatečně hluboká a dobře zásobená humusem. Rozhodně využijte svůj kvalitní kompost.

Správná zálivka je také důležitá. Pokud nebude dostatečná a pravidelná, dopěstujete duté, jakoby houbovité kořeny. Snažte se proto udržovat záhon s ředkvičkami dostatečně vlhký a vláčný. Sklizeň se sklízí na podzim – koncem října až v listopadu.

Zázračný recept proti kašli

Nedávno jsem zde četla o účincích tento zázračné zeleniny (černé ředkve). právě to mě inspirovalo k tomu, abych vám napsala o tomto starém receptu na velmi účinný sirup proti kašli, jehož příprava je extrémně jednoduchá. Recept je výborný proti bolesti v krku a proti kašli. Určitě zkuste, pokud ji nepěstujete, dá se jednoduše koupit v supermarketech i na trhu. Sirup je chutný a dokonce ani dětem nevadí. Dělali jsme ho přesně takto, recept pochází od paní Tiny H.

Černá ředkev je obecně velmi zdravá av tomto receptu pustí živiny do šťávy.

potřebujeme:

černá ředkvička, cukr

postup:

Takže postup. Ředkvičku nekrájíme, jen omyjeme a nakrájíme na polovinu. Každou polovinu nakrájíme na silnější kolečka. Ty poloviny poskládáme dohromady a dáme řezem dospod mističky. Zasypeme asi zarovnanou polévkovou lžící cukru. Po čase ředkvička pustí šťávu. Šťáva je velmi chutná a děti ji nebudou odmítat.
Ředkvičky mají být velké, a do mističky se vejde jen jedna polovina. necháváme v chladničce a dětem dáváme po lžičkách.

Neskladuje se to dlouho. Prostě co pustí, třeba během pár dní vypít. Ale chuťově je výborná, určitě to zmizí raz dva.

Vydrží až 6 měsíců

Při teplotě kolem 0 ° C a dostatečné (asi 90 – 95%) vlhkosti ji lze skladovat až 6 měsíců.

Zdroj:dobrenoviny.sk