Jablko

Koncentrace vlákniny a vitamínů ve skupinách B, C a E z něj činí důležitého spojence v prevenci nemocí.

Problémy s dýcháním

Jablko má antioxidanty, které přispívají ke zlepšení dýchání schopnosti a chrání plíce. Ovoce má také stahující vlastnost, pomáhá proti bolesti v krku a hlasivek.

Bojuje s hypertenzí

Jablko pomáhá eliminovat ionty sodíku, které způsobují kontrakci tepen, zvyšuje objem krve a zadržuje vodu ve tkáních. Kromě toho nahradí sodík za draselný iont, který normalizuje krevní tlak a zlepšuje činnost srdce.

Snižuje hladinu cholesterolu

Díky pektinu pomáhají jablka snižovat hladinu cholesterolu. Kromě toho, snížením hladiny cukru v krvi a eliminací kovů, jako je rtuť a olovo, slouží k normalizaci hladin glukózy.

Zlepšuje zdraví střev

Jablko obsahuje spoustu vlákniny, která pomáhá stabilizovat střevo. Pomáhá tedy předcházet nemocem, jako je divertikulitida, výskyt hemoroidů a jiné.

Posiluje obranyschopnost

Jablka jsou bohatá na vitamin C, a proto stimulují imunitní systém, posilují obranyschopnost a zabraňují nachlazení a chřipce.

Detoxikuje

Protože je bohaté na draslík a obsahuje málo sodíku, jablka pomáhají vylučovat tekutiny a toxiny z těla. Díky tomuto čistícímu účinku bojuje proti zánětlivým chorobám, jako je dna, artritida a revmatické choroby. Mohou za to jeho organické kyseliny a třísloviny, což jsou látky, které podporují vylučování kyseliny močové.

Chrání vás před cukrovkou

Jablka pomáhají vyrovnat hladinu cukru v krvi, což je něco velmi důležitého pro lidi s cukrovkou nebo s rizikem cukrovky. Pomáhá oddálit vstřebávání glukózy ve střevě a zabraňuje jejímu rychlému zvýšení po jídle.

článek pokračuje na další stránce..