Kuřecí salát s fazolemi
Ingredience:
K přípravě kuřecího salátu s fazolemi potřebujeme 300 gramů kuřecích prsou, jednu plechovku konzervovaných fazolí, dvě rajčata, dvě okurky, 2 až 3 lžíce jogurtu nebo zakysané smetany, svazek jarní cibulky, svazek petrželky a sůl.
Postup přípravy:
Nakrájíme okurku a pečená kuřecí prsa na kostičky. Odstraníme dužninu z rajčat a nakrájíme je na drobné kousky.
Nakrájíme cibuli a petrželku. Všechny ingredience vložíme do mísy, přidáme fazole, sůl a jogurt. Důkladně promícháme a salát je hotový.
„Drobný“ salát
Tento salát se skládá z několika druhů drobných ingrediencí, které spolu tvoří lahodnou kombinaci chutí.
Ingredience:
Budeme potřebovat:
- 300 g cherry rajčat
- 15 křepelčích vajec
- 1 balení černých oliv (300 ml)
- 100 g mini mozzarelly
- 1/2 lžičky sezamu
Pro zálivku budeme potřebovat:
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička medu
- 1 lžíce italské bylinkové směsi
- 1/2 lžičky soli
- mletý pepř
Postup přípravy:
Na talíř nejprve položíme nakrájená cherry rajčata, křepelčí vejce a černé olivy. Poté přidáme mini mozzarellu a nasekanou petrželku. V malé misce smícháme sůl, pepř, italské bylinky, olej a dijonskou hořčici. Přidáme med a citronovou šťávu a promícháme, dokud se sůl nerozpustí. Salát pokapeme připravenou omáčkou, posypeme sezamovými semínky a můžeme podávat.
Dobrou chuť!