Kuřecí salát s fazolemi

Ingredience:

K přípravě kuřecího salátu s fazolemi potřebujeme 300 gramů kuřecích prsou, jednu plechovku konzervovaných fazolí, dvě rajčata, dvě okurky, 2 až 3 lžíce jogurtu nebo zakysané smetany, svazek jarní cibulky, svazek petrželky a sůl.

Postup přípravy:

Nakrájíme okurku a pečená kuřecí prsa na kostičky. Odstraníme dužninu z rajčat a nakrájíme je na drobné kousky.

Nakrájíme cibuli a petrželku. Všechny ingredience vložíme do mísy, přidáme fazole, sůl a jogurt. Důkladně promícháme a salát je hotový.

Drobný“ salát

Tento salát se skládá z několika druhů drobných ingrediencí, které spolu tvoří lahodnou kombinaci chutí.

Ingredience:

Budeme potřebovat:

  • 300 g cherry rajčat
  • 15 křepelčích vajec
  • 1 balení černých oliv (300 ml)
  • 100 g mini mozzarelly
  • 1/2 lžičky sezamu

Pro zálivku budeme potřebovat:

  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce italské bylinkové směsi
  • 1/2 lžičky soli
  • mletý pepř

Postup přípravy:

Na talíř nejprve položíme nakrájená cherry rajčata, křepelčí vejce a černé olivy. Poté přidáme mini mozzarellu a nasekanou petrželku. V malé misce smícháme sůl, pepř, italské bylinky, olej a dijonskou hořčici. Přidáme med a citronovou šťávu a promícháme, dokud se sůl nerozpustí. Salát pokapeme připravenou omáčkou, posypeme sezamovými semínky a můžeme podávat.

Dobrou chuť!