Bulgurový salát

Recept na bulgurový salát je velmi snadný a potřebujeme na něj jen pár ingrediencí.

Ingredience:

Budeme potřebovat 250 g rajčat, 250 g okurek, 2 sladké papriky, půl šálku bulguru, půl cibule, máslo, 1 sklenici vody, petrželku, kopr, šťávu z 1/2 citronu, 3-4 lžíce olivového oleje, sůl a mletý pepř.

Postup přípravy:

Postup je velmi jednoduchý, začneme tím, že si připravíme bulgur.

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme bulgur a chvíli opékáme, dokud nezezlátne. Poté přidáme vodu, sůl a necháme vařit podle pokynů na obalu, dokud nezměkne.

Mezitím si nakrájíme rajčata, okurky, papriky a cibuli na menší kousky.

Do mísy přidáme vařený bulgur, zeleninu a nakrájenou petrželku a kopr.

Připravíme si omáčku z oleje, šťávy z citronu, soli a pepře a přidáme ji ke zbytku.

Důkladně promícháme a necháme v lednici alespoň 30 minut vychladnout.

Bulgurový salát můžeme podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Salát z ředkviček, okurek a bylinek

Ingredience:

Pro přípravu salátu z ředkviček, okurek a bylinek budete potřebovat 200 g ředkviček, 4 vejce, 2 okurky, 150 g jarní cibulky, 1 svazek petrželky a 1 svazek kopru. K tomu přidáme 2 polévkové lžíce salátového jogurtu nebo zakysané smetany a dochutíme solí a mletým pepřem podle chuti.

Postup přípravy:

Nejprve nakrájíme ředkvičku, okurky a vejce na kostičky a uvaříme vejce na tvrdo.

Poté nasekáme kopr, petrželku a jarní cibulku a smícháme je s nakrájenou zeleninou a vejci.

Do mísy přidáme také sůl, pepř a salátový jogurt nebo zakysanou smetanu a vše důkladně promícháme dohromady.

článek pokračuje na další stránce..