Bulgurový salát
Recept na bulgurový salát je velmi snadný a potřebujeme na něj jen pár ingrediencí.
Ingredience:
Budeme potřebovat 250 g rajčat, 250 g okurek, 2 sladké papriky, půl šálku bulguru, půl cibule, máslo, 1 sklenici vody, petrželku, kopr, šťávu z 1/2 citronu, 3-4 lžíce olivového oleje, sůl a mletý pepř.
Postup přípravy:
Postup je velmi jednoduchý, začneme tím, že si připravíme bulgur.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme bulgur a chvíli opékáme, dokud nezezlátne. Poté přidáme vodu, sůl a necháme vařit podle pokynů na obalu, dokud nezměkne.
Mezitím si nakrájíme rajčata, okurky, papriky a cibuli na menší kousky.
Do mísy přidáme vařený bulgur, zeleninu a nakrájenou petrželku a kopr.
Připravíme si omáčku z oleje, šťávy z citronu, soli a pepře a přidáme ji ke zbytku.
Důkladně promícháme a necháme v lednici alespoň 30 minut vychladnout.
Bulgurový salát můžeme podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Salát z ředkviček, okurek a bylinek
Ingredience:
Pro přípravu salátu z ředkviček, okurek a bylinek budete potřebovat 200 g ředkviček, 4 vejce, 2 okurky, 150 g jarní cibulky, 1 svazek petrželky a 1 svazek kopru. K tomu přidáme 2 polévkové lžíce salátového jogurtu nebo zakysané smetany a dochutíme solí a mletým pepřem podle chuti.
Postup přípravy:
Nejprve nakrájíme ředkvičku, okurky a vejce na kostičky a uvaříme vejce na tvrdo.
Poté nasekáme kopr, petrželku a jarní cibulku a smícháme je s nakrájenou zeleninou a vejci.
Do mísy přidáme také sůl, pepř a salátový jogurt nebo zakysanou smetanu a vše důkladně promícháme dohromady.
článek pokračuje na další stránce..