postup přípravy domácího čedaru:
Do hrnce nalijeme mléko a ihned ho položíme na sporák. Poté přidáme sůl a máslo a do směsi nastrouháme levný tvrdý sýr. Nakonec přidáme kukuřičný škrob a během vaření neustále mícháme, dokud se všechny ingredience zcela neroztaví a sýr nezhustne.
Můžete přidat oblíbený pepř nebo bylinky pro nové chuťové nuance. Doporučujeme například pálivý pepř. Poté nalijeme směs do čisté a prázdné krabice od mléka a necháme ji vychladnout v chladničce po dobu minimálně 6 hodin, aby se sýr ztuhl. A to je vše, domácí sýr je hotový a připraven k podávání!
Levný sýr doma rychle
Připravte si doma fantasticky jednoduchý sýr z několika běžných ingrediencí. Tato metoda je rychlá a nenáročná na čas a výsledný produkt bude určitě příjemným překvapením.
Tento rychlý a snadný recept pochází z youtube kanálu Anastasia – Ricette FACILI e VELOCI pro výrobu nejchutnějšího domácího sýru. Pro základ použijeme dvě levné přísady – mléko a citrónovou šťávu, případně lze citrónovou šťávu nahradit octem.
článek pokračuje na další stránce..