Životně důležité pro ženy nad 50 let! Nejlepší bezpečné cvičení pro zralé krásky

Ohnuté koleno pokládejte na bok. Bederní část a celá záda by měly být pevně přitisknuty k podložce. Cvičte 2 minuty s každou nohou.

Pak přidejte rotaci! Velmi užitečné cvičení pro každého, kdo má problémy s klouby nebo měl nějaké zranění. Rotaci provádějte po dobu 2 minut každou nohou.

  • . Zvedněte obě nohy, současně sevřete a roztáhněte kolena. Do stran − a zpět! Záda přitiskněte pevně k podlaze. Pokud nohy začnou být unavené, můžete je lehce přidržovat rukama v oblasti kolen.

Další cvičení: roztáhněte nohy do stran a jemně je přitahujte k sobě. Dejte nohy dohromady, břicho držte zatažené. Tyto pohyby zlepšují metabolismus a podporují tok lymfy.

Je na čase uvolnit únavu v zádových svalech, uvolnit ztuhlost! Ruce roztáhněte do stran, nadzvedněte nohy a ohněte je. Nadechněte se, s vydechováním plynule položte nohy na jednu stranu a hlavu otočte na druhou. Opakujte 8 až 16 obratů.

Chcete-li ještě více uvolnit a protáhnout svaly, zůstaňte otočené jedním směrem, mírně narovnejte nohy a ruku přitlačte k podlaze. Přidržujte nohu rukou. Zůstaňte v této pozici 1až 3 minuty. Proveďte totéž otočením nohou na druhou stranu. Lopatku a rameno tiskněte směrem k podlaze.

Opatrujte si tato užitečná cvičení a ukažte je svým přátelům! Bezpečná cvičení nepoškodí vaše klouby, nezatíží páteř. Podělte se o své dojmy z cvičení s Jaroslavnou, budeme Vám vděční!