Před začátkem pití okurkové šťávy se poraďte se svým lékařem.

Ve skutečnosti neexistují žádné negativní účinky, ale existuje riziko, že se může zhoršit již existující zdravotní problém.

Pokud jste na dietě s nízkým obsahem sodíku, nepijte okurkovou šťávu.

Pokud trpíte dnou nebo rodinnou anamnézou pro dnu, můžete si svůj zdravotní stav zhoršit, protože dochází k nahromadění kyseliny močové.

Pokud užíváte nějaké léky, poraďte se se svým lékařem předtím, než začnete pít okurkovou šťávu. Kyselost nálevu může negativně ovlivnit účinky léků.

Lékař nebo lékárník vám může říci, že pití okurkové šťávy je v pořádku. Vy však přece jen počkejte nějaký čas po tom, co užijete předepsané léky, abyste se ujistili, že se už vstřebaly.

Všechna tato rizika jsou minimální, proto pití okurkové šťávy představuje bezpečný způsob, jak si zlepšíte své celkové zdraví.

Jiné použití okurkové šťávy

Zklidňuje svědění kůže: Ponořte vatový tampon do šťávy z kyselých okurek a potřete jím podrážděnou pokožku (například po štípnutí včelou). Vyhněte se otevřeným ranám.

Zalijte s ní vaše pokojové květiny: stínomilné rostliny milují mírně kyselou půdu. Pokud vaše rostliny v květináčích mají zažloutlé listy, znamená to, že pH půdy je příliš zásadité. Smíchejte 2 polévkové lžíce nálevu s 2 šálky vody a nastříkejte tuto směs na půdu (vyhýbejte se rostlinkám).

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts