Všechny zdravotní přínosy šťávy z kyselých okurek jsou skvělé, ale vypít ji přímo z sklenice, je dost nebezpečné, protože vám může být nevolno.
Existují jiné způsoby, jak přidat okurkovou šťávu do svého jídelníčku.
Zde je pár příkladů, jak získáte všechny zdravotní přínosy, aniž by jste měli kyselý výraz ve tváři:
Rozmíchejte několik desítek mililitrů šťávy z kyselých okurek do vody po každém cvičení. Dokonce si ji můžete přidat i do povzbuzujícího nápoje.
Okurkovou šťávu si přidejte do salátů, vaječného salátu, tuňákového salátu nebo do jakéhokoliv jídla, kam se přidávají kyselé okurky.
Jogurt je vynikající volbou, pokud do něj přidáte pár polévkových lžic šťávy z kyselých okurek. Posílíte tak svůj organismus a jogurt překryje chuť kyselého nálevu.
Přidejte šťávu z kyselých okurek do marinády nebo ji použijte pro přípravu své vlastní marinády pro drůbež, ryby a maso.
Použijte ji jako zálivku. Ocet a sůl vytvářejí z nálevu ideální směs.