Spojení těchto dvou surovin v jednom lahodném dezertu vám dodá pohodu a velkou dávku zdraví . Potěší každého člena domácnosti.
Jablečný dezert s drobenkou z ovesných vloček
Seznam surovin:
- 4-5 jablek
- 2 šálky ovesných vloček
- 2-3 lžíce medu
- 100 g másla
- 4 lžíce cukru
- 1 lžička skořice
- 1/2 šálku smíchaných sekaných ořechů
- 1/2 šálku nasekaných datlí
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na teplotu 180 stupňů. Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Do pánve nalijte trochu vody a přidejte nakrájená jablka. Přidejte cukr, skořici a datlovou směs a dusíme společně asi 15 minut.
V samostatném hrnci rozpusťte máslo, přidejte med a smíchejte s ovesnými vločkami a nasekanými ořechy. Osmažená jablka dejte na dno zapékací nádoby a posypte směsí ovesných vloček a ořechů.
Pečte 20-25 minut, dokud se nezhnědnou okvětní lístky. Tento dezert chutná skvěle horký, ale můžete si ho nechat i na druhý den a sníst.