Spojení těchto dvou surovin v jednom lahodném dezertu vám dodá pohodu a velkou dávku zdraví . Potěší každého člena domácnosti.

Jablečný dezert s drobenkou z ovesných vloček

Seznam surovin:

  • 4-5 jablek
  • 2 šálky ovesných vloček
  • 2-3 lžíce medu
  • 100 g másla
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 šálku smíchaných sekaných ořechů
  • 1/2 šálku nasekaných datlí

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na teplotu 180 stupňů. Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Do pánve nalijte trochu vody a přidejte nakrájená jablka. Přidejte cukr, skořici a datlovou směs a dusíme společně asi 15 minut.

V samostatném hrnci rozpusťte máslo, přidejte med a smíchejte s ovesnými vločkami a nasekanými ořechy. Osmažená jablka dejte na dno zapékací nádoby a posypte směsí ovesných vloček a ořechů.

Pečte 20-25 minut, dokud se nezhnědnou okvětní lístky. Tento dezert chutná skvěle horký, ale můžete si ho nechat i na druhý den a sníst.