Nabitá živinami a vitamíny

Černá ředkev je zásobárnou vitamínu C, který podporuje obranyschopnost organismu a urychluje nervově-svalové reakce, obsahuje vzácný vitamín PP. Z vitamínů zde mají zastoupení ještě B1, B2 a E.

Pomoc pro svaly

Černá ředkev dodá vašemu organismu i minerály jako draslík, který pomáhá vyloučit přebytečnou vodu shromažďovány v organismu a uvolňuje nepříjemné záškuby zapříčiněné únavou svalů . Vápník obsažený v černé ředkvi je důležitý pro stavbu kostí a zubů, navíc se vstřebává mnohem lépe než ten, který se nachází v mléce.

Tato nenápadná zelenina vám poskytne i síru a hořčík. Zatímco magnézium pomáhá předcházet křečím a tenzi, síra napomáhá při metabolismu aminokyselin a bílkovin.

nejrychlejší detox

Díky aktivním složkám je černá ředkvička dobrým přátelům jater a pomáhá tělu rychle se zbavit toxinů. Má také dobrý účinek na funkci žlučníku, což usnadňuje trávení. Černá ředkev také zvyšuje chuť k jídlu, takže ti, kteří trpí nechutenstvím by měli černou ředkev konzumovat pravidelně. Díky vysokému obsahu vlákniny zlepšuje funkci střev, takže ti, kteří trpí zácpou by ji určitě měli vyzkoušet.

Proti stresu a nespavosti

Ředkev černá dokáže uvolnit stres a pomáhá pacientům trpícím nespavostí.

Pokračování na další straně…