Vaření i léčení – používejte předem mletou sůl nebo mlýnky stejně jako u jiných druhů soli.

Solné desky – propůjčí lepší chuť a obsah minerálů. Vychlazené: použijte na ovoce, sushi, zeleninu nebo sýr jako dekoraci. Namražené: vynikající studené dezerty a sorbety. Rozpálené: desky lze použít na prudké opečení krevet, rybích filetů, natenko nakrájeného hovězího nebo dokonce na usmažení vajíček. Silné solné bloky výborně vedou teplo.

A co je ještě lepší, himalájská sůl je přírodní antimikrobiální produkt, takže desky po použití stačí jednoduše otřít nebo opláchnout.

Dekorace – nasypte sůl do ozdobných nádob, použijte ji jako dekorační krystaly nebo jí posypte jídlo.

Koupele – užijte si detoxikační koupel v himalájské soli. Obsažené živiny stimulují krevní oběh a uvolňují bolavé svaly. Himalájská sůl obsahuje více než 80 minerálů prospěšných pleti, takže tato koupel vám poskytne hojivý a výrazně terapeutický zážitek jak pro tělo, tak pro duši.

Potpourri a difuzéry na esenciální oleje – internetové obchody nabízejí nádherné dekorační předměty z růžové soli v podobě velkých krystalů.

Čištění vzduchu – i solné lampy lze zakoupit online.

Doufejme, že teď už žádného hosta růžová barva soli nepřekvapí.

Pokud máte rádi maso, nakládání do soli by mělo být součástí vašeho vaření. Díky naložení do soli bude maso velmi šťavnaté. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept:

Základní nálev na vepřové a drůbež s nízkým obsahem sodíku. (Toto množství vystačí na 3,5 kg masa.)

Ingredience:

  • 3,5 l vody
  • 85 g mořské vody
  • 85 g cukru (volitelně)
  • 1 čajová lžička citrusové kůry (použijte citrón, limetku nebo pomeranč)

Postup:

  1. Smíchejte ingredience v hrnci a zvolna vařte, dokud se cukr a sůl nerozpustí.
  2. Odstavte hrnec a nechte nálev vychladnout.
  3. Maso naložte na asi 6 hodin.
  4. Maso osušte a nechte další dvě hodiny oschnout v lednici.
  5. Maso pečte, grilujte nebo rožněte, podle toho, co máte nejraději.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/