Snižují krevní tlak

Konzumování jadérek působí příznivě při problémech s vysokým krevním tlakem. Látky, které obsahují pomáhají rozšířit cévy a snížit tak krevní tlak.

Pomáhá bojovat s otoky

Rozdrcené jadérka připravené jako čaj působí jako přírodní diuretikum a pomáhají z těla vyplavovat nadměrné množství vody (způsobené zejména nadměrným příjmem soli).

Zadržování vody v organismu může také způsobit otoky. Vynikajícím domácím lékem, jak si s nimi poradit je smíchat nadrobno rozdrcené melounové jadérka s medem a jednoduše spolknout. Vaše tělo si rychle a účinně poradí s otoky.

Krásnější barva vlasů a pokožky

Vyzkoušejte i opražené melounové jadérka nasucho. Kromě toho, že chutnají skvěle a skvělou ingrediencí do letních salátů, obsahují měď , která prospívá pokožce a vlasům.

Zlepšují zrak a chrání jej před poškozením

Složení živin a vitamínů v těchto jadérka působí jako fantastická výživa pro váš zrak. Jadérka zároveň působí jako prevence poškození zraku. Namísto drahých výživových doplňků na zrak si během melounové sezóny raději pořádně užijte toto ovoce.

Správná funkce ledvin

Podle výzkumných studií melounové jadérka neprospívají jen trávicímu ale i vylučovacímu systému . Konkrétně, zlepšují funkci ledvin a pomáhají jim ve vylučování odpadních látek z těla.

Lepší paměť a pozornost

V poslední době se často skloňuje i pozitivní vliv dýňových jadérek na paměť a pozornost. Jeho výhody však jistě ocení i muži, existují důkazy o pozitivním vlivu pravidelné konzumace dýňových jadérek je zvýšení potence .

Pomohou při zvětšené prostatě

Výzkum publikovaný v časopise European Journal of Medicinal Plants naznačil výhody konzumace dýňových jadérek při léčbě zvětšené prostaty.

Pokračování na další straně