1. Zopakujte si náš jídelníček. Omega-3 mastné kyseliny (obsažené například v rybím tuku) prokazatelně zvyšují hladinu glutathionu, který chrání nervovou tkáň a může předcházet Alzheimerově chorobě. Ze zeleniny obsahují významné množství omega-3 mastných kyselin chřest a brokolice.

2. Kofeinové nápoje přispívají k vylučování hořčíku z těla. Tento stopový prvek pomáhá předcházet destrukci mozkových synapsí. Proto konzumace doplňků stravy s obsahem hořčíku zpomaluje proces stárnutí mozku.

3. Vysoká hladina luteinu v těle seniorů přispívá k udržení reakcí nervového systému. Nejlepšími zdroji jsou špenát, zelí a avokádo.

4. Aby se melatonin v těle syntetizoval, je potřeba tryptofan. Tato aminokyselina se nachází v pohance, fazolích, ořeších, banánech, heřmánku a kozlíku lékařském.

5. Fyzické cvičení je naprosto nezbytné, aby se zabránilo degeneraci mozku.

6. Zkušenosti ukazují, že lidé, kteří vedou dynamický životní styl, mají potenciál zvýšit intelektuální potenciál svého mozku. Tanec je jedním z nejoptimálnějších způsobů, jak zachovat mládí mozku. Jde o to, že na rozdíl od běhu nebo chůze tanec neustále pracuje na mozku, protože zahrnuje různé pohyby, rytmy a melodie.

7. Starší lidé, kteří žijí aktivním společenským životem , např. navštěvují různé kroužky (např. knižní), mají lepší paměť a silnější nervový systém. Nepřestávají se rozvíjet, a to je v tomto věku nesmírně důležité.

8. Pozitivní přístup je typický pro většinu lidí s dlouhým životem a dobrou pamětí.

9. Antioxidanty a cvičení výrazně pomáhají zpomalit proces stárnutí mozku a „otužují“ kognitivní funkce.

10. Přátelství a čas strávený s přáteli také umožňují zpomalit stárnutí mozku.

Zdroj:Facebook