Salát s avokádem a vejcem

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 1 avokádo
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce jogurtu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl a pepř

Příprava:

  1. Uvařte vejce natvrdo.
  2. Na zálivku smíchejte jogurt, hořčici, citrónovou šťávu a koření.
  3. Oloupejte cibuli a nakrájejte najemno. Oloupané avokádo a vejce nakrájejte na střední kostičky.
  4. Všechny přísady smíchejte v hluboké míse se zálivkou. Pak na chvilku nechte salát odležet. Hotové jídlo podávejte s tartelettkami nebo na listech zeleného salátu.

Salát s krevetami

Suroviny:

  • 3 vejce
  • 500 g krevet
  • 1 okurka
  • 3 lžíce smetany
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 svazek kopru
  • sůl a pepř

Příprava:

  1. Uvařte vejce natvrdo a krevety tak, aby byly měkké. Obojí očistěte a dejte vychladnout.
  2. Okurku nakrájejte na plátky, vejce na kostičky a kopr nasekejte najemno.
  3. Smíchejte všechny přísady, přidejte koření, smetanu, hořčici a citrónovou šťávu. Salát můžete servírovat na krekry, na tartelettkách nebo v miskách na salát.

Salát s omeletou a mrkví

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 250 g mrkve
  • 200 g konzervované kukuřice
  • 1 lžíce mouky
  • 3 lžíce majonézy
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • sůl

Příprava:

  1. Vejce rozmíchejte v hluboké míse, posolte a řádně vyšlehejte metlou. Pak přidejte mouku a promíchejte, dokud se nerozmíchají obě složky. Pak ze směsi upečte na pánvi na oleji tenké omeletky.
  2. Ve velké salátové míse smíchejte nastrouhanou mrkev, nakrájené proužky omelet, kukuřici a zalijte majonézou. Aby byl salát pikantnější, můžete do něj přidat uzená kuřecí prsa nebo šunku.

Salát s omeletou a kuřecím masem

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 300 g kuřecích řízků
  • 1 červená cibule
  • 200 g konzervovaného hrášku
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce majonézy
  • 50 ml rostlinného oleje
  • sůl a pepř

Příprava:

  1. Kuřecí řízky opláchněte, zalejte studenou, lehce osolenou vodou a uvařte je. Pak vyndejte a nechte vystydnout.
  2. Zvlášť ušlehejte vejce s kořením a z každého udělejte tenkou omeletku.
  3. Maso a omeletky nakrájejte na tenké proužky a cibuli na polokroužky. Z konzervovaného hrášku slijte vodu.
  4. Všechny přísady dejte do hluboké mísy, přidejte majonézu, koření a podávejte na stůl. Případně můžete podle chuti ještě nakrájet do salátu marinované houby.

Určitě si vyberte alespoň dva recepty a vyzkoušejte si je, zaberou minimum času, ale zažijete hodně radosti při ochutnávce A většinu potřebných přísad máte vždy po ruce. Dělejte saláty s radostí a určitě se o zajímavé recepty podělte se svými přáteli!