Salát s avokádem a vejcem
Suroviny:
- 5 vajec
- 1 avokádo
- 1 červená cibule
- 2 lžíce jogurtu
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl a pepř
Příprava:
- Uvařte vejce natvrdo.
- Na zálivku smíchejte jogurt, hořčici, citrónovou šťávu a koření.
- Oloupejte cibuli a nakrájejte najemno. Oloupané avokádo a vejce nakrájejte na střední kostičky.
- Všechny přísady smíchejte v hluboké míse se zálivkou. Pak na chvilku nechte salát odležet. Hotové jídlo podávejte s tartelettkami nebo na listech zeleného salátu.
Salát s krevetami
Suroviny:
- 3 vejce
- 500 g krevet
- 1 okurka
- 3 lžíce smetany
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 svazek kopru
- sůl a pepř
Příprava:
- Uvařte vejce natvrdo a krevety tak, aby byly měkké. Obojí očistěte a dejte vychladnout.
- Okurku nakrájejte na plátky, vejce na kostičky a kopr nasekejte najemno.
- Smíchejte všechny přísady, přidejte koření, smetanu, hořčici a citrónovou šťávu. Salát můžete servírovat na krekry, na tartelettkách nebo v miskách na salát.
Salát s omeletou a mrkví
Suroviny:
- 4 vejce
- 250 g mrkve
- 200 g konzervované kukuřice
- 1 lžíce mouky
- 3 lžíce majonézy
- 50 ml slunečnicového oleje
- sůl
Příprava:
- Vejce rozmíchejte v hluboké míse, posolte a řádně vyšlehejte metlou. Pak přidejte mouku a promíchejte, dokud se nerozmíchají obě složky. Pak ze směsi upečte na pánvi na oleji tenké omeletky.
- Ve velké salátové míse smíchejte nastrouhanou mrkev, nakrájené proužky omelet, kukuřici a zalijte majonézou. Aby byl salát pikantnější, můžete do něj přidat uzená kuřecí prsa nebo šunku.
Salát s omeletou a kuřecím masem
Suroviny:
- 5 vajec
- 300 g kuřecích řízků
- 1 červená cibule
- 200 g konzervovaného hrášku
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce majonézy
- 50 ml rostlinného oleje
- sůl a pepř
Příprava:
- Kuřecí řízky opláchněte, zalejte studenou, lehce osolenou vodou a uvařte je. Pak vyndejte a nechte vystydnout.
- Zvlášť ušlehejte vejce s kořením a z každého udělejte tenkou omeletku.
- Maso a omeletky nakrájejte na tenké proužky a cibuli na polokroužky. Z konzervovaného hrášku slijte vodu.
- Všechny přísady dejte do hluboké mísy, přidejte majonézu, koření a podávejte na stůl. Případně můžete podle chuti ještě nakrájet do salátu marinované houby.
Určitě si vyberte alespoň dva recepty a vyzkoušejte si je, zaberou minimum času, ale zažijete hodně radosti při ochutnávce A většinu potřebných přísad máte vždy po ruce. Dělejte saláty s radostí a určitě se o zajímavé recepty podělte se svými přáteli!