Petrželový čaj proti otokům

Jedním z nejúčinnějších a nejzdravějších přírodních diuretik je obyčejný petržel. Uvařte si z něj jednoduchý čaj, který bojuje proti zadržované vodě v těle.

Budete potřebovat:

  • 5 lžiček petrželky
  • 500 ml vody

Jak na to?

Vodu přiveďte do varu a vysypte do ní na drobno nakrájenou čerstvou nať. Nechte povařit dalších 5 minut a vypněte. Po vychladnutí sceďte a nezapomeňte čaj pít minimálně 3x denně. Vašim nohám nikdy nebylo lepší a příjemnější.

Ještě něco na závěr:

Petrželový čaj se doporučuje a je užitečný, nebo jen v určitých množstvích. Dávejte pozor, abyste jej však nevypili příliš mnoho, protože není vhodný pro každého (například pro těhotné ženy).

Nepijte více než jeden litr čaje denně.

Na potírání: Mladé koblihy v alkoholu nebo alpe

Francovka ve které necháte louhovat levanduli nebo obyčejné kaštany či mladé koblihy. Používáme na potírání. Návod, jak výluh připravit naleznete  ZDE .

Kopřiva, pampeliška, a lopuch

Kopřivový nebo pampeliškový čaj je při otocích a bolestech velmi dobrou pomocí. Bylinky můžete použít také na lázně nebo výluhy, ze kterých se dělají zábaly.

Potraviny, které bojují s nadbytkem vody v organismu

celer řapíkatý

Celer obsahuje sloučeninu nazývanou kumarin, která pomáhá při čištění těla od antioxidantů a nahromaděné vody. Také pomáhá při trávení a zabraňuje vysokému krevnímu tlaku.

zázvor

Zázvor je považován za jednu z nejefektivnějších diuretických potravin. Pomáhá při trávení a pomáhá odstraňovat všechny škodlivé toxiny z těla.

Pokračování na další straně…