Úspěch diety závisí také na tom, jak zdravá jídla jíte

Například novinář, který dietu s úspěchem vyzkoušel, nedávno řekl BBC: „Chtěl jsem jednoduchou a rychlou dietu. Jíst pouze mezi 12:00 a 20:00 se zdálo být dostatečně snadné na implementaci, tak jsem to udělal. Samozřejmě jsem si zpočátku myslel, že budu jíst, na co budu mít chuť, ale rychle jsem si uvědomil, že úspěch diety nezávisí jen na půstu, ale také na tom, jak zdravá jsou vaše jídla.“

Zastánci přerušovaného půstu se domnívají, že období půstu dává tělu možnost „odpočinout si“ a to má za následek zlepšení jeho funkce, což se podle nich odráží v řadě ukazatelů, jako je (kromě hmotnosti) tuková hmota. cholesterol, triglyceridy, krevní tlak atd.

Ve skutečnosti však neexistují dostatečné vědecké údaje o příspěvku půstu k celkovému lidskému zdraví (a dlouhověkosti). Proto je přerušovaný půst jen další dietou a tak by se s ním mělo zacházet.

Jaké jsou tři vhodné možnosti pro 8 hodin jídla

Přerušovaný půst vyžaduje 16 hodin půstu během dne, a proto je z praktických důvodů dobré do nich zahrnout i hodiny spánku. Mnoho odborníků také doporučuje vyhýbat se nočním jídlům, protože náš metabolismus není tak výkonný jako přes den. Takže 3 vhodné možnosti pro 8 hodin plnosti jsou:

9:00 až 17:00
10:00 až 18:00
12:00 až 20:00

Během 16 hodin půstu musíme zkonzumovat dostatek vody, aby nedošlo k dehydrataci organismu, ale také čaj, který obsahuje velmi užitečné minerální soli. Káva je povolena, ale její konzumace by měla být střídmá. Cukr a mléko jsou samozřejmě zakázány.

Také je dobré při praktikování přerušovaného půstu upravit náš obecný rozvrh, omezit cvičení nebo intenzivní práci na hodiny těsně před začátkem jídla nebo mezi jídly.

Neměli by ho praktikovat lidé, kteří mají chronická onemocnění

Obecně se zdá, že dieta tohoto typu, je-li správně zavedena, je zcela bezpečná a pro dospělého nepředstavuje významná rizika. Neměli by ho však užívat lidé, kteří mají chronické onemocnění, jako je cukrovka, trpí poruchami příjmu potravy, berou léky, jsou ve vývoji atd. Alespoň ne bez předchozí konzultace se svým lékařem a výživovým poradcem.

Nejchoulostivějším bodem při zavádění této diety je možná počáteční období, než si tělo zvykne na nový výživový program. Neméně důležité je vypořádat se s pocitem hladu v prvních 16 hodinách půstu – dobrým způsobem je např. jóga.