Po přečtení tohoto článku už do lékárny nepůjdete – Toto koření léčí účinněji než konvenční léky!

6. Kurkuma má také výborný antibakteriální účinek. Stačí menší množství koření nanést na odřeninu, nebo menší ránu a poškozená pokožka se bude rychleji hojit.

7. Pokud budete každý den přidávat do jídla 1 čajovou lžiku kurkumy, předejdete tak vzniku rakoviny prsu. Kurkuma pomáhá zbavit organismus odpadních látek a toxinů. Velmi prospěšné pro zdraví je také pít 1 sklenici mléka se špetkou kurkumy a 1 čajovou lžičkou medu.

8. V zimním ročním období nás často trápí škrábání v krku. Málokdo ví, že zbavit se této bolesti je možné s pomocí kurkumy.

Stačí, když smícháte 1 čajovou lžičku soli, 1/2 čajové lžičky kurkumy a 1 sklenici teplé vody. Výsledným roztokem si pravidelně proplachujte hrdlo.

9. Kurkuma má také výborný protizánětlivý a dezinfekční účinek, proto je často využívána při léčbě popálenin. K tomuto účelu si připravte směs ze štávy aloe vera a kurkumy tak, že uvedené ingredience smícháte ve stejném poměru. Výslednou směs naneste na popálenou část pokožky a nechte působit po dobu několika hodin.

10. Na kožní abscesy a pupínky pomáhá směs kurkumy s máslem smíchaných ve stejném poměru. Výslednou směs naneste na absces.

11. Kurkuma je také využívána v kosmetologii, kosmetické masky s přidáním tohoto koření napomáhají regeneraci problematické pokožky, vyhlazují mělčí vrásky, zužují rozšířené póry.

Rozmazluj svou pleť, připrav si jednoduchou masku z kurkumy a ovesné mouky. Smíchej 1/2 čajové lžičky koření, 1 polévkovou lžičku ovesné mouky a menší množství vody. Nanes masku na vyčištěnou pokožku obličeje a nech 10 minut působit. Smyj masku teplou vodou.

12. Zbavit se úporných bolestí hlavy vám pomůže sklenice teplého mléka s přidáním špetky kurkumy. Místo ordinérní tabletky proti bolesti hlavy zkus tento alternativní prostředek.

13. Kurkuma je jedním z nejbezpečnějších prostředků v boji za štíhlou linii. Přiveďte k varu 0,5 litrů vody. Sundejte nádobu s vroucí vodou ze sporáku, přidejte 3 polévkové lžíče černého čaje, špetku škořice, 3 plátky zázvoru, 1 polévkovou lžíci kurkumy a 1 čajovou lžičku medu. Jakmile roztok vychladne, proceďte ho a přidejte 0,5 litrů nízkotučného kefíru. Konzumujte místo snídaně nebo večeře. Nezapomeňte se s kamarády podělit o tyto užitečné informace, určitě se jim budou hodit!