Hormonální jóga vás zbaví ženských potíží

Hormonální jógová terapie je velmi účinnou metodou na trápení, které způsobují neposlušné hormony. Ovlivní např. premenstruační syndrom, bolestivou, nepravidelnou či naopak chybějící menstruaci i potíže s otěhotněním. Má výborné účinky při syndromu polycystických vaječníků, zmírní projevy přechodu a zvedne sexuální apetit. Vedle toho pomůže při snížené činnosti štítné žlázy, zlepší pleť, spánek i ženské sebevědomí. „Zabírá dokonce proti inkontinenci nebo poklesu pánevních orgánů – a to v propojení s harmonizací svalů pánevního dna,“ doplňuje Táňa Jilemnická. Proto je dobré hledat kurzy, kde obojí umí zkombinovat tak, aby se účinky cvičení posílily.

Vědecky potvrzeno – hormonální jóga funguje!

Účinky hormonální jógové terapie potvrdilo několik vědeckých studií. Výzkum z roku 1993 ukázal, že ženy procházející menopauzou, které denně 30 minut cvičily hormonální jógu, měly po 4 měsících o 154 % více hormonu estradiolu, důležitého pro potlačení příznaků menopauzy.

Cviky hormonální jógy stimulují činnost vaječníků, štítné žlázy a hypofýzy, a tím se napravuje hormonální nerovnováha. Po dobrých zkušenostech u žen vznikla později sestava pro diabetiky, která podporuje činnost slinivky a vylučování inzulínu. A jako poslední přibyla sestava pro muže. Pomáhá při tzv. andropauze, neplodnosti či potížích s prostatou.

článek pokračuje na další stránce