Jablečné řezy se šlehačkou

INGREDIENCE


4 ks
vejce
220 g
polohrubá mouky
1 ks
kypřící prášek
120 g
moučkový cukr
1 dl
olej


JABLEČNÁ NÁDIVKA
1 kg
očištěné a oloupané jablka
Cukr dle chutí a kyselosti jablek
1 balíček
vanilkový cukr
2 balíčky
zlatý klas


PUDINKOVÁ NÁDIVKA
1 litr
mléko
3 ks
vanilkový pudink
1 ks
vanilkový cukr
3 PL
cukr
200 g
Hera (máslo)
3 plátky
želatina
3 ks
keksy Marína
1/2 litr
smetana ke šlehání (36%)
strouhaná čokoláda na ozdobu

POSTUP

Nádherný a chutný, jablečný zákusek vhodný i pro slavnostní příležitosti. 1.

Z bílků si vyšleháme sníh, přidáme pr. cukr a zašleháme, aby sníh byl tuhý.Během šlehání přidáme žloutky a pomalu zašleháme i olej. Do vyšlehaného přidáme mouku s kypř. práškem a zlehka zamchame.Vylejeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.

2.

Jablka si očistíme, nakrájíme na malé kostičky, zasypeme, s cukrem podle chutí a necháme odstát.Pustí trochu šťávy a pak je rozvaříme. Necháme jablka trochu vychladit a přidáme zl.klas a uvaříme jablečný puding.Vylejeme na vychlazenou piškot, rozetřeme a na jablka poklademe sušenky.

3.

Z mléka uvaříme pudink, do horkého přidáme máslo a mícháme, dokud se máslo do pudinku nevstřebe. Vylejeme na sušenky, rovnoměrně rozetřeme a nechme nádivky ztuhnout.

4

Připravíme si želatinu. Plátky zalijeme 2 PL l vody, necháme asi 10 min odstát, aby želatina změkla a pak ji zahřejeme do rozpustění. Vyšleháme šlehačku a asi 2PL přidáme do želatinou, zamícháme a pomaličku zašleháme do šlehačky. Vylejeme šlehačku na puding a necháme ztuhnout .

5.

Koláč nakrájíme a ozdobíme čokoládou.

6.

Dobrou chuť!

Zdroj.dobrouchut