Je pro vás nepředstavitelné přestat syrové kuřecí maso oplachovat? Jak radí výzkumnice v oblasti bezpečnosti potravin z Drexel University Jennifer Quinlanová, zkuste alespoň jednou syrové kuře nemýt a poté jej tepelně upravit.

Tipy, jak zpracovat syrové kuře

Před a po zpracování kuřete si umyjte ruce v teplé tekoucí vodě po dobu nejméně 20 sekund (například nakrájejte nožem). Nejlepší je použít antibakteriální mýdlo.

Pokud se vám nelíbí sliz syrového kuřete, místo opláchnutí tekoucí vodou jej můžete poklepat jednorázovou papírovou kuchyňskou utěrkou a okamžitě vyhodit.

Udržujte samostatné prkénko pro syrové kuře. Po použití důkladně omyjte teplou vodou.

Nůž také omyjte teplou vodou a kuchyňskou pracovní plochu zcela otřete houbou namočenou v teplé vodě.

Poté houbu zlikvidujte a pracovní plochu očistěte jednorázovou kuchyňskou papírovou utěrkou.

Nepokládejte jídlo ani vařené jídlo na povrchy, které byly dříve ošetřeny syrovým kuřecím masem.

.