používání lněných semen
Nápoj z lněných semen příznivě ovlivňuje játra a žlučník, má mírný diuretický a projímavý účinek, pomáhá neutralizovat účinky různých druhů intoxikace, zvyšuje laktaci u kojících matek.

recept:

1 polévkovou lžíci lanových semen dáme do skleněné nádoby s víkem, zalijeme 250 ml převařené vody pokojové teploty vody. Zavřeme a nádobu důkladně protřepeme po dobu 2 až 3 minuty, poté necháme směs 30 minut odstát. Během dne si dejte 2-3 lžíce.

studená infuze lněných semen
Horký nápoj z lněného semínka je číslo 1 pro gastritidu . Působí na břišní stěnu, zmírňuje bolest a zánět. Jde o účinný prostředek při zánětlivých onemocněních hrdla a úst.

Připravte směs analogicky s předchozí verzí s tím rozdílem, že se semena zalijí vařící vodou. Vezměte 100 ml směsi (vychladlé) 30 minut před jídlem.

lněná semena z gastritidy
Recept proti kašli:

Lanový prášek s medem pomůže uklidnit silný kašel a usnadní vylučování hlenu. Rozdrťte 100 g semen v mlýnku na kávu. Výslednou „moučku“ promíchejte s 500 g medu. Jezte 1 lžičku prostředků během dne každých 1,5 – 2 hodiny. Skladujte v chladničce.

lněná semena s medem
Lněná semínka a úbytek hmotnosti
Užívání lněných semínek se doporučujeme každému, kdo chce zhubnout. Přidejte semínka do salátů, příloh, pečiva, pomazánek i omáček. Vysoký obsah vlákniny, který působí jako čistící prostředek na střevě, pomáhá odstraňovat toxiny a léčit mikroflóru. Pro hubnutí nejdůležitější vlastnost lněných semínek spočívá v tom, že zabraňují absorpci nadbytečného tuku. lněná semínka však na využití všeho jejich potenciálu musíte správně konzumovat. Buď jejich popučte, dejte před konzumaci nabobtnat do vody, nebo semelte.

lněná semena na úbytek hmotnosti
Snídaně z lněných semen dlouhodobě potlačují chuť k jídlu, normalizují hladinu cukru v krvi, přispívají ke správnému procesu metabolismu.

Pokračování na další straně