Jak dlouho marinujeme kuře

Kuřecí maso se marinuje a následně tepelně upraví několikrát rychleji, například vepřové. To je důvod, proč mnozí radí marinovat kousky kuřecího masa  2-3 hodiny  . Existuje však několik pravidel v závislosti na tom, kterou část kuřete se chystáte připravit.

  • Celé kuře se marinuje celou noc.
  • Dolní stehna, prsa a křídla – 1-2 hodiny.
  • Trupy a celé stehna – 2-4 hodiny.
kuřecí stehno a stehna

Toto je obecné doporučení, ale jak ukazuje praxe, maso je nejchutnější tehdy, když je v ledničce přes noc.

Jak připravit fantastickou marinádu na kuřecí maso podle šéfa

přísady

  • 1 kg kuřecího masa
  • 0,5 šálku bílého jogurt
  • 0,5 lžičku česnekového prášku
  • Špetku červené mleté ​​papriky pálivé
  • Špetku černého mletého pepře
  • 0,5 lžičky kari koření
  • 1 lžička sladké papriky
  • Sůl (ne mnoho)
  • 1 lžíce dijonské hořčice

příprava

  1. Vezměte hlubokou misku a nalijte do ní jogurt. Přidejte obě papriky, sůl, hořčici, pepř, česnekový prášek a kari koření. Promícháme.
  2. Maso vložte do marinády – masíčko musí být zcela pokryty marinádou. Nádobu zakryjte.
  3. Dejte maso do lednice na celou noc a pak pečte, smažte, grilujte nebo vařte obvyklým způsobem.

Samozřejmě můžete seznam přísad na marinádu obměňovat, zejména co se týče koření. Například kurkuma nejenže udělá maso chutnějším, ale dá mu i zlatou kůru.

marinované koření

Chuť a aroma se bude mnohem výraznější, když se do směsi přidáte koriandr, mátu, šalvěj, tymián, rozmarýn, majoránku a bazalku.

Pokračování na další straně