Jak dlouho marinujeme kuře
Kuřecí maso se marinuje a následně tepelně upraví několikrát rychleji, například vepřové. To je důvod, proč mnozí radí marinovat kousky kuřecího masa 2-3 hodiny . Existuje však několik pravidel v závislosti na tom, kterou část kuřete se chystáte připravit.
- Celé kuře se marinuje celou noc.
- Dolní stehna, prsa a křídla – 1-2 hodiny.
- Trupy a celé stehna – 2-4 hodiny.
Toto je obecné doporučení, ale jak ukazuje praxe, maso je nejchutnější tehdy, když je v ledničce přes noc.
Jak připravit fantastickou marinádu na kuřecí maso podle šéfa
přísady
- 1 kg kuřecího masa
- 0,5 šálku bílého jogurt
- 0,5 lžičku česnekového prášku
- Špetku červené mleté papriky pálivé
- Špetku černého mletého pepře
- 0,5 lžičky kari koření
- 1 lžička sladké papriky
- Sůl (ne mnoho)
- 1 lžíce dijonské hořčice
příprava
- Vezměte hlubokou misku a nalijte do ní jogurt. Přidejte obě papriky, sůl, hořčici, pepř, česnekový prášek a kari koření. Promícháme.
- Maso vložte do marinády – masíčko musí být zcela pokryty marinádou. Nádobu zakryjte.
- Dejte maso do lednice na celou noc a pak pečte, smažte, grilujte nebo vařte obvyklým způsobem.
Samozřejmě můžete seznam přísad na marinádu obměňovat, zejména co se týče koření. Například kurkuma nejenže udělá maso chutnějším, ale dá mu i zlatou kůru.
Chuť a aroma se bude mnohem výraznější, když se do směsi přidáte koriandr, mátu, šalvěj, tymián, rozmarýn, majoránku a bazalku.
Pokračování na další straně