Pojďme se podívat na pár věcí, pro které se řepná šťáva doporučuje:

  1. Cukrovka – stabilizuje hladinu cukru v krvi. Díky svému diuretickému účinku zabraňuje rozvoji komplikací diabetu (kardiovaskulárních onemocnění).
  2. Chrání před chronickou hepatitidou a regeneruje jaterní buňky. Může zpomalit proces cirhózy jater, protože stimuluje fungování jaterních buněk. Červená řepa také posiluje střevní systém a betain v ní napomáhá odbourávání tuků, proto má i tuky spalující účinek. Pokud ho jíte s mrkví a okurkou, pomáhá ještě více odbourávat tuk.
  3. Barva řepy je způsobena červenými pigmenty známými jako betacyaniny. Podle některých výzkumů betacyanin poskytuje ochranu proti některým typům rakoviny, rakoviny jater, tlustého střeva a kůže.

4. Anémie: konzumujte 150 gramů červené řepy každý den po dobu jednoho měsíce, pomůže to překonat nemoc

5. Blahodárný účinek vysokého obsahu dusičnanů v červené řepě můžete pocítit i při cvičení, protože zelenina zlepšuje využití kyslíku v těle a později se při cvičení cítíte unavení. Červená řepa také napomáhá regeneraci.