V čem spočívá tajemství cvičení?

Nejprve trochu teorie: spolu s pocitem hladu v žaludku vzniká žaludeční šťáva, která se skládá z pepsinu a kyseliny chlorovodíkové. Rozpustí jídlo, které se dostalo do žaludku. Ale pokud člověk nejí, žaludeční šťáva začíná dráždit stěny žaludku.

Výsledkem je pak špatný dech, povlak na jazyku, gastritida a vředy. Je to prostě začarovaný kruh: pociťujete hlad – musíte se najíst, najíte se — máte nadváhu, nenajíte se — onemocníte.

To je důvod, proč přejídání neznamená jen nadváhu. Je to nebezpečná závislost na potravinách, která ničí naše tělo. S přejídáním je nutno bojovat!

Během cvičení břišní svaly „pouštějí“ žaludeční šťávu do střev a ztrácíme tak chuť k jídlu. Postupem času se sníží touha po jídle, zmizí špatný návyk a budete cítit hlad jen tehdy, když tělo opravdu bude potřebovat jídlo.

Další velmi důležitá poznámka. Někteří by se mohli mylně domnívat, že s takovou technikou byste mohli striktně snížit množství vaší stravy a zhubnout zdravým způsobem.

Ale tak to není. Hladovění a zneužívání cvičení na úkor vlastního zdraví se nedoporučuje! Pokud v těle není dostatek živin, žádná „žába“ vám nepomůže.

Proto se zaměřte nejen na hlad, ale také kriticky přehodnoťte svou stravu. Pokud je v ní dostatek zeleniny, ovoce, bílkovin a sacharidů, sníží vám cvičení počet svačin a také množství konzumovaných porcí.

Dechová cvičení by se neměla podceňovat! Cvičení pro ženy po 40 je zdrojem druhého mládí pro ty z nich, které si chtějí zlepšit své zdraví a změnit svůj vzhled. Hlavní je chtít!

Zalíbil se vám tento článek? Řekněte svým přátelům, jak se nepřejídat, když budou provádět jednoduché a účinné cviky.