Zapomeňte na nechutné dietní pokrmy – Mačingová recepty jsou rychlé a velmi chutné 🙂

Příprava jídel je velmi jednoduchá, rychlá. Zelenina se buď krátce povaří, nebo se dusí na olivovém oleji s česnekem, k opékání se dostanete podle jídelníčku až ve 3 týdnu programu, při přípravě karbanátek z kuřecího masa a celeru.

Základní principy diety

  • důležitý je pitný režim, denně třeba vypít 3 až 3,5 litru vody
  • neměřte si obvody, nevažte se
  • ideální je pít převařenou vlažnou vodu
  • Používá rostlinný olivový olej  – nejvhodnější je olivový (dovolen je i slunečnicový, a pokud použijete máslo, nejvhodnější je máslo ghee)
  • je vhodná i pro těhotné a kojící ženy
  • čím více z doporučených jídel sníte, o to je účinnější čištění organismu.
  • při tomto stravování je detoxikace přirozeným efektem
  • natrvalo byste měli vyloučit potraviny škodlivé pro vaši krevní skupinu
  • nejíte během jednoho jídla bílkoviny a sacharidy zároveň
  • nedoporučuje mléko
  • jediným povoleným alkoholem je suché červené nebo bílé víno
  • kofein je omezen
  • jídlo si nevážíte ani nepočítáte kalorie
  • doporučuje se čaj z ostropestřce mariánského na pročištění jater

Jaké výsledky můžete čekat?

  • Úprava hladiny cholesterolu, cukru, hemoglobinu a jiné ukazatele, jejichž nedostatek souvisí s chudokrevností (anémií)
  • Úprava krevního tlaku
  • Zmírnily se některé projevy Crohnovy choroby (chudokrevnost)
  • Zlepšila se činnost některých orgánů (žláz s vnitřní sekrecí), jako jsou slinivka, štítná žláza
  • Výrazně ustoupily projevy kožních onemocnění
  • Snížily se otoky a bolest dolních končetin
  • Zmenšily se bolesti v období menstruace
  • Zmírnily se návaly u žen v přechodu (klimakterium)
  • Zlepšila se kvalita vlasů, nehtů a pleti
  • Pro změny (harmonizace) v metabolismu – dochází k rovnoměrnému úbytku na váze.

Můj oblíbený recept

Je sytý, je výborný a na hubnutí jako stvořený. Dejte si ho na večeři i namísto těžkých příloh a hubnutí půjde mnohem snadněji.

potřebujeme:

2 ks uvařené řepy

2 větší mrkve

2 stroužky česneku

mražený hrášek

sůl a čerstvé mletý pepř

olivový olej

citronová šťáva

cottage cheese / mozzarellu

postup:

Červenou řepu nakrájíme spolu s mrkví na kousky, jak vám to vyhovuje. Hrášek omyjeme pod teplou vodou, aby se nám rozmrazil. Do pánve si dáme olivový olej a nakrájenou zeleninu. Dusíme ji asi 10 minut, aby byla mrkev stále trochu křupavá, ale hrášek už uvařený (ne však rozvařený)!

Přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu a osolíme, opepříme. Salát se dá jíst studený i teplý, cottage cheese, mozzarelu nebo nastrouhaný dietní sýr přidáváme až když je na talíři. Promícháme a můžeme podávat.

Pokračování na další straně