7 benefitů okurkové šťávy

1. Zmírňuje pálení žáhy

Pálení žáhy je nepříjemný pocit, když většinou zkonzumujete něco pikantní nebo kyselé. Okurková šťáva je velmi příjemná na pálení žáhy. Ocet, který je kyselý, dokáže udělat divy. Věda stále neví přijít nato, jak to, že ocet povzbuzuje žaludek produkovat více přírodních antacid. Toto nám pomáhá vyrovnat kyselost v našem těle.

2. Pomáhá nám při spálení

Zažili jste už bolestivé spáleniny od slunce? Obvykle vám pomohou aloe gely nebo dokonce i trochu okurkové šťávy. Chladí popáleniny a přispívá k podpoře nové kůže, šťáva nám pomáhá i když nás bodne hmyz nebo když nás něco svědí.

3. Zklidňuje svalstvo

Pokud máte někoho, kdo dostává pravidelně svalové křeče. Možná jste už slyšeli o termínu “elektrolyty”. Elektrolytu jsou stopové prvky, které nám pomáhají udržovat naše synapse, když se potíme či jinak ztrácíme vodu. Bez nich by naše tělo dostávalo křeče. Naštěstí šťáva obsahuje elektrolyty, jako je sodík a draslík, takže pití tohoto nápoje nám stejným způsobem pomůže jako sportovní nápoje a podobně.

4. Pomáhá při bolesti krku

Někdy se nám stane, že máme chrapot hrdlo a může to být velmi nepříjemné. Pokud je vaše chrapot bez nějakých dalších zdravotních komplikací, dokážete se ho zbavit velmi jednoduše. Kyselá a slaná voda v okurkové šťávě nám pomáhá zabíjet bakterie a vyrovnat hladinu pH.

5. Výborně se s ní vyčistí pánev

Pokud vaříte s měděným dnem pánve, můžete ji vrátit když byla nová a lesklá. Kyselina octová nám pomůže oxidovat povrch pánve a znovu tak získáte její lesk.

6. Pomáha oplodnit rostliny

Léto je už za rohem a většina víkendových zahradníků se chystá na své květinové záhony. Máme pro Vás tajnou přísadu při rozmnožování rostlin – okurkovou šťávu. Rostliny, které budou mít kyselou půdu stejně jako hortenzie nebo rododendrony, poskytne jim potřebnou podporu aby se lépe rozmnožovaly.

7. Dodává chuť

Nemusíte být zklamaný, když se vám dojdou okurky. Okurkovou šťávu v láhvi ještě můžete využít. Vezměte si z chladničky nějakou zeleninu. Například mrkev nebo brokolici a červenou cibuli a všechno to dejte do okurkové šťávy na jednu noc. Na druhý den budete překvapen!