Je to extrémně zásadité (základní) zrno a víme, že viry, bakterie a další zla, která je doprovázejí, se v alkalizovaných neboli zásaditých organismech těžko vytvářejí.

Jáhly obsahují klíčové aminokyseliny, které pomáhají budovat a regenerovat svaly a kožní buňky. Je také bohatý na sacharidy, které se tráví pomalu, takže nám rychle dodává pocit sytosti a napomáhá procesu hubnutí.

Tato obilovina také obsahuje přírodní tuky, které jsou nezbytné pro vstřebávání vitamínů, včetně karotenu a vitamínu D.

Tato obilovina obsahuje sacharidy, takže je dobrou volbou jídla pro diabetiky.

Kardiologové ji doporučují jako potravinu, která by se měla jíst co nejčastěji, protože je plná draslíku, který pomáhá v boji proti srdečním chorobám, normalizuje krevní tlak a posiluje cévy.

Pokračování na další straně