6. Četné studie prokázaly souvislost mezi konzumací zeleného čaje a kardiovaskulárními onemocněními. Studie na 40 530 zdravých japonských dospělých zjistila, že ti, kteří pijí více než 5 šálků zeleného čaje denně, mají o 26 % nižší riziko úmrtí na infarkt nebo mozkovou mrtvici a o 16 % nižší pravděpodobnost, že zemřou z jiných příčin, než ti, kteří pili. méně než jeden šálek zeleného čaje denně.

7. Jíst skořici v její přirozené formě je extrémně zdravé. Je považován za antioxidant, má protizánětlivé vlastnosti a dokáže snížit riziko srdečních onemocnění. Jedna studie zjistila, že skořice zlepšila hladinu glukózy a lipidů u lidí s diabetem typu 2. Metaanalýza dospěla k závěru, že skořice může snížit hladinu cholesterolu a triglyceridů.

8. Mnozí z nás rádi jíme granátové jablko. Je zábavné jíst a chuť je návyková. Ale toto ovoce má také některé záviděníhodné vlastnosti. V laboratorních a klinických výzkumech bylo prokázáno, že granátové jablko může pomoci vyhnout se mnoha patologickým změnám souvisejícím s kardiovaskulárními onemocněními. Šípky bojují proti kardiovaskulárním onemocněním tím, že snižují oxidační stres, podporují syntézu a další.