3. Vlašské ořechy zlepšují pružnost tepen . Španělští vědci navíc uvedli, že konzumace neloupaných vlašských ořechů funguje lépe než olivový olej, pokud jde o ochranu tepen po jídle s vysokým obsahem tuku. Pokud máte rádi ořechy, udělejte si z vlašských ořechů hlavní. Mají mnoho užitečných vlastností.

4. Pokud nejste příznivci lněných semínek, možná byste měli být. Mají fantastické vlastnosti, jednou z nich je, že prospívají vašim tepnám. Podle výzkumu se dospělo k závěru, že lněná semínka mohou hrát důležitou roli v prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Obsahují omega-3 mastné kyseliny, vlákninu a fytoestrogeny, které pomáhají vašemu zdraví. Lze je nalézt v mleté ​​formě nebo ve vašem oblíbeném chlebu. Existují i ​​vločky, které je obsahují.

5. Pokud jde o zdraví tepen a srdce, je kurkuma vaším nejlepším přítelem. Bylo provedeno více než 200 typů výzkumů, které prokázaly užitečnost kurkumy při léčbě a prevenci různých srdečních chorob. Kurkuma nejen léčí srdce, ale bojuje proti různým metabolickým onemocněním, které jsou častou příčinou srdečních chorob.

Pokračování na další straně