4. Kvůli svému sobectví

Starají se jen a jen o sebe, a právě proto dokáží bez výčitek svědomí lhát, aby dostali to, co chtějí.

Jejich sobeckost jim zabraňuje ctít si někoho jiného více než sebe sama a narušuje také integritu jejich charakteru a oddanosti.

5. Kvůli nereálným očekáváním

Někteří muži si mysleli, že jejich manželství bude něčím úžasným, přijdou však o iluze, kdy musí převzít odpovědnost a začít se starat o jiné lidi a jejich potřeby.

Jsou přesvědčeni, že jejich partnerky by jim měli plnit přání 24 hodin denně a nedokážou pochopit, že i ony mají svůj vlastní život a vlastní priority (děti, péče o domácnost, finance, práci).

Když se jejich očekávání neplní, začnou hledat intimní pozornost někde jinde, protože si myslí, že si zaslouží být šťastní.

6. Protože jim chybí obdiv a uznání a cítí se nedocenění

Muži mají rádi spontánní a upřímné pochvaly. Pro své rodiny těžce pracují a chtěli by za to dostávat vděčnost a pozornost.

Když se nenaplňují jejich emocionální potřeby a jsou neustále ignorováni a kritizováni, mohou se cítit zanedbávání a emocionálně odtrženi od svých partnerek a v manželství jim chybí intimita.

Tehdy nad sexuálním poměrem uvažují jako nad příležitostí pro uznání, obdiv a pozornost, které jim dělají dobře. Jde pravděpodobně o jeden z nejběžnějších důvodů mužské nevěry.

7. Protože se ze vztahu vytrácí vzrušení

Když se vztah stane příliš monotónním, může působit jako břemeno.

Pokud se v něm nudíte, je jen otázkou času, kdy začnete hledat příležitosti, jak udělat svůj život vzrušujícím.

Muži mají často sexuální poměr jen proto, aby unikli rutině každodenního života a zažili nějakou novou zkušenost či dobrodružství. Hledají napětí, vzrušení a něco nového.

8. Protože jsou z lásky zmatení

Někteří muži nechápou, že láska v dlouhodobém vztahu se potřebuje vyvíjet a růst.

Nerozumí tomu, že v pravém vztahu budou muset vyměnit prvotní nával zamilovanosti za méně intenzivní pocity oddanosti, náklonnosti a citové blízkosti.

Mužům, kteří se zaměřují na romantický ideál, tato krátká a důležitá fáze chybí, a proto začnou toužit po vášni, která byla přítomna na začátku vztahu.

Zdroj:mocvedomi