Salát s jablkem a zelím
ingredience
- 1 jablko
- ½ zelné hlávky
- 100 g kukuřice z konzervy
- 1 mrkev
- 1 pl citrónové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
postup
- Očistěte si jablko, nastrouhejte ho nebo nakrájejte na menší kousky.
- Nastrouhejte si zelí i mrkev. Smíchejte je s kukuřicí a jablkem.
- Salát následně dochuťte pepřem, solí a citronovou šťávou.
Salát s kalamáry a sýrem
ingredience
- 300 g olihní
- 2 rajčata
- 200 g tvrdého sýra
- 1 stroužek česneku
- Jogurt podle chuti
postup
- Uvařené kalamáry očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Totéž proveďte s rajčaty, ke kterým přidáte prolisovaný česnek a nahrubo nastrouhaný sýr.
- Vše promíchejte a dochuťte jogurtem.
Salát s lososem
ingredience
- 150 g salátových listů
- 1 rajče
- 1 okurka
- 250 g filé z lososa
- 20 g dijonské hořčice
- 20 g medu
- 20 g sojové omáčky
- olivový olej
- Sůl a pepř
postup
- Natrhejte si listy salátu a nakrájejte okurku spolu s rajčetem. Vše vložte do hluboké misky.
- Následně si smíchejte sójovou omáčku, hořčici a med. Pokud je to nutné, přidejte do směsi sůl.
- Filé lososa si nakrájejte na plátky a osmažte ho na malém množství olivového oleje. Takto připravené filé můžete případně nakrájet na menší kousky a přidat ho k zelenině.
- Salát nakonec polijte medově-hořčicovou omáčkou a případně opepřete.
Zdroj:radynadzlato.sk