Salát s jablkem a zelím

меню на ужин

ingredience

  • 1 jablko
  • ½ zelné hlávky
  • 100 g kukuřice z konzervy
  • 1 mrkev
  • 1 pl citrónové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti

postup

  1. Očistěte si jablko, nastrouhejte ho nebo nakrájejte na menší kousky.
  2. Nastrouhejte si zelí i mrkev. Smíchejte je s kukuřicí a jablkem.
  3. Salát následně dochuťte pepřem, solí a citronovou šťávou.

Salát s kalamáry a sýrem

почему нельзя есть после 6

ingredience

  • 300 g olihní
  • 2 rajčata
  • 200 g tvrdého sýra
  • 1 stroužek česneku
  • Jogurt podle chuti

postup

  1. Uvařené kalamáry očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Totéž proveďte s rajčaty, ke kterým přidáte prolisovaný česnek a nahrubo nastrouhaný sýr.
  3. Vše promíchejte a dochuťte jogurtem.

Salát s lososem

что есть после 6

ingredience

  • 150 g salátových listů
  • 1 rajče
  • 1 okurka
  • 250 g filé z lososa
  • 20 g dijonské hořčice
  • 20 g medu
  • 20 g sojové omáčky
  • olivový olej
  • Sůl a pepř

postup

  1. Natrhejte si listy salátu a nakrájejte okurku spolu s rajčetem. Vše vložte do hluboké misky.
  2. Následně si smíchejte sójovou omáčku, hořčici a med. Pokud je to nutné, přidejte do směsi sůl.
  3. Filé lososa si nakrájejte na plátky a osmažte ho na malém množství olivového oleje. Takto připravené filé můžete případně nakrájet na menší kousky a přidat ho k zelenině.
  4. Salát nakonec polijte medově-hořčicovou omáčkou a případně opepřete.

Zdroj:radynadzlato.sk