Nevynechávejte snídani

Snídaně je pro vaše srdce nejdůležitějším jídlem dne. Vynechání může zvýšit váš cholesterol. Studie Harvardské univerzity ukázala, že muži, kteří pravidelně vynechávali snídani, měli o 27 % vyšší míru infarktu nebo úmrtí na srdeční choroby.

Vypijte 1-2 sklenice vína

Mírné pití alkoholu může zvýšit vaši dobrou hladinu cholesterolu, ale nadměrné pití může být škodlivé pro vaše srdce a játra.

Vyberte si dobré tuky

Nahraďte trans-tuky ze zpracovaných potravin, jako jsou sušenky, mražené pizzy, smetany a hydrogenované oleje, dobrými tuky, které se nacházejí v ořeších, olivovém oleji, avokádu a mastných rybách, které zlepšují hladinu cholesterolu a snižují triglyceridy.

Černá čokoláda

Hořká čokoláda může být součástí zdravé stravy. Výzkum z univerzity v San Diegu ukázal, že konzumace trochy hořké čokolády každý den snížila špatný cholesterol o 20 % a zvýšila také dobrý cholesterol o 20 %. To je způsobeno jeho antioxidanty, které jsou spojeny se zdravím srdce

Jezte parmazán

Dánští vědci zjistili, že lidem, kteří konzumovali asi 140 gramů parmazánu denně po dobu 6 týdnů, se hladina špatného cholesterolu nezvýšila. Odborníci doporučují nepreferovat nízkotučné sýry, ale konzumovat plnotučné sýry, ale v menším množství.