Sklenici umístěte na teplé místo, kolem 23, 25 stupňů a tmavé místo bez slunečního záření.

Je důležité najít dobré místo, protože se sklenicí byste neměli hýbat. V třílitrové zavařovací sklenici bude mít houba dostatek prostoru k volnému růstu.
Během prvních 3 týdnů si všimnete tvorby houby a teprve po několika měsících bude kompaktní.

Po šesti měsících houba dosáhne požadované konzistence. Každý měsíc by se měl jemně umýt teplou vodou. S pomocí takové houby si můžete každý den připravit zdravý čajový nápoj.

Čaj z kombuchy můžete pít každý den, ale nejprve se doporučuje konzumovat jej nalačno.

Neměli byste konzumovat více než 3 šálky denně a lidé, kteří mají problémy se žaludkem, gastritidou nebo vředy, by tento nápoj neměli konzumovat kvůli čaji a octu, které mohou způsobit další problémy.