1. zvyk: Režim spánku

Lékař upozorňuje, že zdravý životní styl znamená respektovat rutinu – to znamená chodit včas spát, včas vstávat. Lav Bokeria už 40 let vstává v 5:45. Kardio-chirurg přitom nedává konkrétní odpověď, kolik hodin denně byste měli spát. „Tady musíte poslouchat své tělo. Spánek musí být kvalitní. Každý člověk má své vlastní biologické hodiny a vše závisí na způsobu života.“

Zachování rutiny je však důležité, ale stejně důležitá je nálada, se kterou vstáváte z postele. Proto je důležité pracovat na svém štěstí a povznášející náladě. Když se probudíte s dobrou náladou, vytváříte dobrou energii pro sebe i pro lidi kolem vás. Díky tomu bude vaše nálada ještě úžasnější.

  1. zvyk: Hlídejte si jídelníček

Bokeria podle svých slov nedoporučuje žádné diety, jedno omezení však dodržuje i samotný kardiochirurg: řadu let nekonzumuje cukr. Ze „sladkého“ jí pouze hořkou čokoládu vyrobenou z 99 procent z kakaa. I když chuť není tak skvělá jako klasická čokoláda, Bokeria ujišťuje, že taková čokoláda je velmi prospěšná pro zdraví srdce a celého organismu.