Z citronu vymačkejte co nejvíce

Citronová kůže obsahuje mnohem více vitamínů než citronová šťáva. Doktorka Marilyn Glenville, odbornice na výživu a zdraví žen, vysvětluje, proč může mít zdravá kůže příznivý vliv na vaše celkové zdraví. Zde je to, co řekla BBC Food:

– Většina antioxidantů v těchto plodech se nachází v kůži, nikoli v mase. Proto je smoothie mnohem lepší než džus, protože můžeme slupku sníst celé ovoce.

Citrusové plody jsou zřídka vybírány kvůli hořké chuti jejich slupky. Níže vám však dáme recept, který vám pomůže vytěžit maximum z celých citronů bez hořké chuti.

Příprava:

  • Citrony (BIO) důkladně omyjte a očistěte od veškeré bakteriální kontaminace. Pro tento účel je nejlepší je umýt jablečným octem nebo spařit v horké vodě.
  • Otřete do sucha a dejte na noc do mrazáku do plastového sáčku.
  • Když jsou úplně zmrzlé, rozmačkejte to celé. Ano, ovoce, slupky a semena také.
  • Nastrouhané citrony vložte do výrobníku kostek ledu a uložte do mrazničky. Tímto způsobem je můžete použít, kdykoli budete chtít.

Nastrouhaný citron můžete přidat do různých pokrmů, zvláště když chcete zvýraznit jejich chuť. Je také ideální pro všechny saláty, saláty, jogurty nebo domácí zmrzlinu. Lžíci strouhaného citronu můžete také přidat do svého oblíbeného smoothie, džusu nebo čaje. Dobře poslouží i při pečení. Věřte své představivosti. Takto připraveného citronu lze využít spousty způsobů.

Mražený citron vám umožní plně si užít jeho zdravotních výhod a vaše tělo vám za to bude vděčné!

Zdroj:healthyfoodhouse.com