Chrání nervy a zrak
Tato modrozelená řasa také obsahuje zeaxanthin – silný antioxidant prospěšný pro nervový systém a oči. Je účinný i při otravách těžkými kovy, protože je na sebe váže a pak je pomáhá vylučovat z těla. Je účinný i proti škodlivému záření.

Podporuje hubnutí
Spirulina usnadňuje boj s nadváhou, protože rychle vytváří pocit sytosti. Dodává potřebnou energii a neobsahuje cukr. Odborníci však varují, že dieta by neměla být založena pouze na spirulině, protože takový režim není zdravý a nepřináší dlouhodobé výsledky. Překročení denních dávek může způsobit dysfunkci ledvin a jater. Také v případě nemoci a medikamentózní terapie byste se měli před užíváním spiruliny poradit s lékařem.

Podporuje detoxikaci
Beta karoten je nejúčinnější živinou v boji proti volným radikálům, které poškozují buňky, urychlují stárnutí a zvyšují riziko zhoubných onemocnění. Díky této složce má spirulina schopnost eliminovat toxiny a další nečistoty z krevního oběhu. Doporučuje se také bývalým alkoholikům a kuřákům k vyloučení nahromaděných toxinů. Je také známý jako vynikající preventivní prostředek proti zánětlivým onemocněním, zejména revmatoidní artritidě. Díky svým detoxikačním vlastnostem byl používán v bývalém SSSR po jaderné katastrofě v Černobylu.

Posiluje imunitu
Jako skutečná proteinová bomba je tato řasa ideální pro vegetariány a vegany. Výzkumy potvrdily jeho příznivý vliv na lidské zdraví, zejména na posílení imunity, zrychlení metabolismu, snížení cholesterolu a stabilizaci krevního cukru. Odborníci na výživu jej doporučují zejména sportovcům, těhotným ženám a lidem s oslabenou imunitou. Výhody této řasy objevil i mistr světa Novak Djokovič. Jak sám říká, spirulina je důležitým prvkem jeho jídelníčku.