Máta zlepšuje stav pokožky

Máta má příznivý účinek na pokožku a přispívá ke zlepšení její pružnosti a hebkosti. Kromě toho živiny, které rostlina má, hydratují pokožku a vnější použití máty pokožku čistí, snižuje záněty a má antiseptické vlastnosti, které mohou eliminovat akné a hojit rány.

Máta způsobuje zvyšení produktivity

Jeden z vědeckých výzkumů zjistil, že dokonce i jen vůně máty může zvýšit motivaci a dobíjet energii. Konkrétně odborníci říkají, že vůně máty může být užitečná pro zvýšení bdělosti, motivace a výkonu.

K těmto závěrům dospěli vědci po výzkumu, který ukázal, že vůně máty může přispět k celkovému zvýšení pozornosti, díky čemuž se účastníci experimentu dlouhodobě soustředí na úkol a vykazují lepší výsledky.

Máta posiluje vlasy a stimuluje jejich růst

Máta obsahuje vitamíny A, C a B12, biologicky aktivní složku mentol a další živiny, které jsou užitečné nejen pro zdraví, ale také pro krásu našich vlasů.

Máta účinně čistí vlasy a pokožku hlavy od nečistot, má uklidňující a baktericidní účinky, eliminuje podráždění pokožky, posiluje vlasy a odstraňuje jejich lámavost.

Kromě toho, mentol, který máta obsahuje, podporuje mikrocirkulaci krve, což aktivizuje růst vlasů a vlasové folikuly získávají více živin.