Účinky epsomské soli na tělo
Od jiných typů solí se ta epsomská liší tím, že jde o přírodní formu soli hořčíku. Má velmi potentní detoxikační vlastnosti, proto dokáže pročistit celé tělo.

Její hlavní výhodou je, že se snadno vstřebává přes pokožku a vstupuje do krevního oběhu.

Naše pokožka totiž představuje pórovitou membránu, která sůl absorbuje a zároveň pomocí ní odvádí z těla více druhů toxinů.

Když se epsomská sůl přidá do vody, stimuluje se tím proces zvaný reverzní osmóza. Ta eliminuje jiné soli a také nebezpečné chemikálie, čímž se uvolňuje prostor pro přijetí hořčíku a síry do organismu.
Hořčík je minerál potřebný pro více než 325 enzymatických procesů. Kromě toho zajišťuje následující věci:

zmírňuje a potlačuje záněty v těle
odstraňuje bolesti kloubů
zlepšuje svalové a nervové funkce
zvyšuje průtok krve a okysličení napříč celým tělem
Na druhou stranu, síra zajišťuje zdravější pokožku, nervové buňky a regeneraci poškozených kloubních tkání.

Co zajistí pravidelné lázně s epsomskou solí
Pokud si budete lázeň s epsomskou solí provádět pravidelně, odstraníte svalové bolesti a napětí, atletickou nohu, mykózy nehtů na nohou (nebo můžete využít jiný způsob), dnu či modřiny a krevní podlitiny.

Dokonce budete její pomocí schopni vyléčit i mnohá chronická onemocnění, potlačit v těle záněty, detoxikovat váš organismus a postupně upravit rovnováhu minerálů.
Použití tohoto druhu koupele má však i pár kontraindikací.

Pokud jste těhotná žena, máte kardiovaskulární onemocnění, otevřené rány nebo popáleniny, případně trpíte dehydratací, pak použití lázní s epsomskou solí raději konzultujte se svým lékařem.

Jak si připravit koupel s epsomskou solí
Na koupel si vyhraďte přibližně 40 minut, protože tělo potřebuje na eliminaci toxinů alespoň 20 minut a dalších 20 minut na absorbování minerálů z vody.

Pokračování na další straně…