Gauč, postel, pohovky i jiný čalouněný nábytek

Stejně, jako kabáty, i čalouněný nábytek zbavíte zápachu pomocí jedlé sody. Stačí posypat (nejlépe to jde přes sítko), nechat působit alespoň 15-20 minut a vysát. Zápach se ztratí, jakoby nikdy ani nebyl.

Lesk a vůně v celém bytě

Aviváž rozzáří i vaši  plovoucí nebo PVC podlahu . Stačí, když ji přidáte do teplé vody namísto běžného prostředku na mytí podlah. Ztracený lesk je zpět jako lusknutím prstu. A navíc, těšte se na krásnou vůni v celém bytě.

Domácí osvěžovač, který vás zbaví much

Známe mnohem jednodušší a levnější způsob, jak vykouzlit krásnou vůni, ze které vás rozhodně nerozbolí hlava.

potřebujeme:

10 kapek oblíbeného esenciálního oleje (ideálně, eukalyptový, levandulový, mátový)

1 lžíci jedlé sody

500 ml destilované vody

Prázdnou a čistou nádobu s rozprašovačem

postup:

Vodu smícháme se sodou a prelejme do láhve s rozprašovačem. Přidáme esenciální olej, láhev uzavřeme a protřepeme. Pak jednoduše rozprášíme do prostoru na místa, která chceme provonět.

Toto odstraní zápach ze záclon, závěsů, koberců i čalouněného nábytku

Čalouněný nábytek nelze vyprat jako běžné prádlo a protože neustále stojí v otevřeném interiéru, stává se doslova lapačem prachu. Stejně i záclony, křesla, pohovky, sportovní tašky, školní tašky boty či matrace . To vše můžete zbavit zápachu z prachu a typického zatuchlý v jednom kroku. Tento zázrak vám zcela změní vzduch v místnosti, doporučuji. Používali jsme ho iv hotely ve Švýcarsku a nedám na něj dopustit ani na mém současném pracovišti v Budapešti.

potřebujeme:

500 ml převařené vody

50 g čirého alkoholu 40%

1 lžíci jedlé sody

10-15 kapek esenciálního oleje pro vůni

Láhev s rozprašovačem

postup:

Vodu svaříme a necháme vychladnout na 30-40 stupňů, nalijeme do rozprašovače, přidáme sodu, alkohol, olej, zavřeme a protřepeme.

Teď už stačí jen pořádně nastříkat na povrch pohovek, závěsů, ale i koberce či záclon – většina pachů zmizí po první aplikaci. V případě staršího nábytku – sedačky, křesel, pohovky, aplikaci po vysušené opakujeme.

Zdroj:dobrenoviny.sk