Dušená zelí hovězdím masem .

Pohanka je také výborná příloha, pokud chcete zhubnout. Smíchejte ji se zeleninou orestovanou na česneku a trochou tvrdého sýra.

Rizoto s hráškem a tuňákem, případně kuřecím masem.

Těstoviny z celozrnné mouky s kuřecím masem, olivami a rajčaty.

Plněné zelné listy mletým masem a rýží – bez další přílohy.

Variace svačiny:
Pohár ovoce.

Upečené jablka s tvarohem.

Nekvašený chléb a tzatziky omáčka.

Ovesné vločky se strouhanou mrkví a čéškou.

Nízkotučný tvaroh s kokosem.

Nízkotučný tvaroh s trochou medu a kyselým ovocem.

Na večeři:
Salát z kuřecího masa a čerstvé zeleniny , pokapaný olivovým olejem.

Nekvašený chléb s mozzarellou, krůtí šunkou a rajčetem .

Kuřecí pečeně restovaná s hrachem a rajčaty.

Pečený pstruh na másle se zeleninou.

Salát s ořechy a lehkou jogurtovou zálivkou.

Variace zelných salátů, ale bez majonézy – nahraďte ji jogurtem, případně zakysanou smetanou s nižším obsahem tuku.

Na závěr:
Důležité je i to, abyste ani zdravou stravou nikdy nepřejídaly. Já radím mým klientům, aby si na jídlo vždy dali alespoň 15-20 minut času , nejedli nikdy před počítačem ani televizí a pokud je to možné, pustili si během stolování vážnou hudbu . Je dokázáno, že při ní člověk je pomaleji, jídlo si lépe vychutná a nemá sklony přejídat se.

Zdroj.Dobrenoviny.sk