Dušená zelí hovězdím masem .
Pohanka je také výborná příloha, pokud chcete zhubnout. Smíchejte ji se zeleninou orestovanou na česneku a trochou tvrdého sýra.
Rizoto s hráškem a tuňákem, případně kuřecím masem.
Těstoviny z celozrnné mouky s kuřecím masem, olivami a rajčaty.
Plněné zelné listy mletým masem a rýží – bez další přílohy.
Variace svačiny:
Pohár ovoce.
Upečené jablka s tvarohem.
Nekvašený chléb a tzatziky omáčka.
Ovesné vločky se strouhanou mrkví a čéškou.
Nízkotučný tvaroh s kokosem.
Nízkotučný tvaroh s trochou medu a kyselým ovocem.
Na večeři:
Salát z kuřecího masa a čerstvé zeleniny , pokapaný olivovým olejem.
Nekvašený chléb s mozzarellou, krůtí šunkou a rajčetem .
Kuřecí pečeně restovaná s hrachem a rajčaty.
Pečený pstruh na másle se zeleninou.
Salát s ořechy a lehkou jogurtovou zálivkou.
Variace zelných salátů, ale bez majonézy – nahraďte ji jogurtem, případně zakysanou smetanou s nižším obsahem tuku.
Na závěr:
Důležité je i to, abyste ani zdravou stravou nikdy nepřejídaly. Já radím mým klientům, aby si na jídlo vždy dali alespoň 15-20 minut času , nejedli nikdy před počítačem ani televizí a pokud je to možné, pustili si během stolování vážnou hudbu . Je dokázáno, že při ní člověk je pomaleji, jídlo si lépe vychutná a nemá sklony přejídat se.
Zdroj.Dobrenoviny.sk