Dejte na tyto kombinace jídel.

Jídelníček na týden:
Variace snídaně (nejdůležitější jídlo dne):
Ovesné vločky s ořechy, trochou vanilky a s rozinkami – ideální bez mléka, másla a medu. Rozinky můžete před konzumací namočit do horké vody, nabobtnají a budou ještě sladší.

Smaženice se zeleninou , můžete na přípravu použít rostlinný olej, ale v co nejmenším množství a ideálně olivový olej.

Pečivo si také můžete dopřát na snídaně, avšak vyměňte klasický chléb z kvásku, za nekvašený – například irský chléb . Dejte si k němu kuřecí maso, nízkotučný tvaroh (namísto sýra, pokud sýr tak s nižším obsahem tuku) a rajčata. Uberte i na vaší spotřebě kávy. Jednou za týden si můžete dopřát i více šálků, zbytek týdne je dobré vyhýbat se jí, případně, dát si jen jeden šálek.

Zdravé lívance bez mouky a cukru – mouku vyměňte za umleté ovesné vločky, smíchejte je s nízkotučným tvarohem, vajíčkem a utřeným banánem. Namísto smažení jejich připravte v troubě.

Takto připravíte i palačinky, namísto mouky zvolte ovesné vločky. Připravte je na hrubé pánvi, kterou nejdříve projdete rozkrojený bramborám , palačinky se nepřipálí ani bez tuku.

Variace na oběd:
Rýže je výborná surovina, bohatá na sacharidy, vitamíny a energií. Nejlepší je hnědá rýže, kterou si můžete dopřát s kuřecím soté, namísto soli ochucujte sojovou omáčkou a mletým pepřem.

Pokračování na další straně