3) Zabraňuje dehydrataci

Během provádění fyzických aktivit, jako jsou cvičení nebo některé druhy manuálního zaměstnání, ztrácí naše tělo hodně tekutin prostřednictvím potu.

Pití rýžové vody je výborný způsob, jak doplnit nejen tekutiny, ale i ztracené minerály a elektrolyty.

4) Nejlepší domácí lék pro virální infekce

Rýžová voda se často používá při léčbě horečky, protože zabraňuje ztrátě tekutin. Dále dodává tělu živiny a urychluje proces hojení.

5) Léčí průjem

Rýžová voda pomáhá nejen při zácpě, ale také při průjmu. Je účinným prostředkem na průjem jak u dospělých, tak u dětí.

Hlavně novorozenci a batolata jsou náchylná k infekcím střev a průjem se u nich musí léčit velmi rychle, protože by mohlo dojít k nebezpečné dehydrataci a selhávání ledvin.

Jedna studie zjistila, že rýžová voda byla velmi účinná při kontrole a zastavování průjmů u malých dětí.

6) Předchází rakovině

Pravidelné pití rýžové vody dokáže předcházet některým druhům rakoviny, hlavně u orgánů trávicího traktu, jako jsou žaludek či tlusté střevo.

7) Předchází Alzheimerově chorobě

Zatím to není 100% potvrzeno, ale některé zdroje uvádějí, že voda z vařené rýže dokáže bránit propuknutí Alzheimerovy choroby.

Jde tedy o další velkou výhodu pití rýžové vody a to hlavně u starších lidí, kde riziko této choroby s věkem prudce narůstá.

8) Ochrana před sluncem

V tomto případě nejde o pití rýžové vody, ale její nanášení na pokožku, aby se chránila před vlivem nadměrného vystavení se slunečním paprskům.

Rýžová voda totiž obsahuje látku zvanou oryzanol, která blokuje nebezpečné ultrafialové (UV) záření.

Věříme, ze pro vás tento článek byl přínosem. Pokud ano, pak určitě nezapomeňte alespoň jednou za čas vypít rýžovou vodu a tyto informace dále sdílet i se svými přáteli a známými.

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts