4. Pijte zelený čaj

Zelený čaj je jedním z hlavních zdrojů antioxidantů. Doporučuje se jako aditivum při léčbě různých onemocnění. Čaj obsahuje epigalokatechin galát, který ovlivňuje růst vlasů.

V malé studii si dobrovolníci trpící alopecií vzali nový doplněk. Obsahoval extrakt ze zeleného čaje, vitamín D, omega-3 a 6 druhů mastných kyselin. Výsledky ukázaly, že u 80% účastníků byl pozorován výrazný růst vlasů.

5. Zkontrolujte hladinu vitaminu D.

Může existovat souvislost mezi nízkou hladinou vitaminu D a fokální alopecií. Lidé, kteří se potýkají s problémem vypadávání vlasů, by se proto měli poradit s odborníkem a zkontrolovat hladinu vitaminu D.

Užívání vitamínů předepsaných lékařem, zdravá strava a pobyt na slunci pomohou zastavit vypadávání vlasů mnohem rychleji, než si myslíte.

6. Nečesejte si vlasy, když jsou mokré

Účes bezprostředně po šamponování způsobí znatelné poškození. Pokud to budete dělat pravidelně, může to vést k vypadávání vlasů a plešatosti. Místo toho nechte vlasy přirozeně uschnout a poté je jemně rozčešte hřebenem s prořídlými zuby.

7. Použijte dýňový olej

Během velké vědecké studie byli účastníci experimentu s androgenetickou (mužskou) alopecií požádáni, aby užívali doplňky s dýňovým olejem, a další skupina lidí – placebo. Účastníci první skupiny vykazovali výrazný růst vlasů.

A přestože vědci tento problém teprve řádně prostudují, přidání dýňového oleje do stravy nepovede k ničemu špatnému a dokonce může přispět k boji proti vypadávání vlasů.

8. Umyjte si hlavu šamponem z lékořice (kořen lékořice)

Čínské lékořice má mnoho užitečných vlastností. Stimuluje vlasové folikuly, podporuje růst a omezuje řídnutí vlasů. Kořen lékořice se nejsnadněji používá ve formě šamponu. Můžete si koupit přírodní bylinný šampon s lékořicí v jeho složení a používat ho denně.

9. Zkuste použít zázvor

Podle jiné studie obsahuje zázvor bioaktivní sloučeniny, které mají pozitivní vliv na růst vlasů. Kromě toho má antifungální, antioxidační a antimikrobiální vlastnosti.

Zázvorovou šťávu nebo olej můžete použít jako výživnou masku na pokožku hlavy. Smíchejte jej se základním olejem (jako je kokosový, arganový nebo jojobový) a naneste na vlasy. Nasaďte si na hlavu klobouk a po 30 minutách smyjte.

Máte svůj vlastní způsob boje proti vypadávání vlasů? Určitě je sdílejte s námi a dalšími čtenáři.

Zdroj:otozh.ua