Výhody melounových semen

Většina z nás miluje jíst buničinu.meloun , ale vyhodí semena melounu. A marně, protože mají příznivý účinek na lidské zdraví. Pokud semena spolkneme celá, tělo nemá žádnou výhodu. Ale pokud je rozdrtíte, připravíte z nich čaj a použijete ho, pak pozitivní výsledek na sebe nenechá dlouho čekat.

Semena melounu

  1. Vlákna nacházející se v semenech melounu jsou nezbytná pro správnou funkci gastrointestinálního traktu .
  2. Mohou zbavit člověka parazitů . K očištění těla od červů se používá prášek ze semen melounu zředěný v teplém mléce (poměr 1:10). Užívá se během týdne ráno a večer.
  3. Látka citrulin , která je přítomna v semenech, působí jako antioxidant. Pomáhá rozšiřovat krevní cévy a snižovat krevní tlak. Podle vědců jsou melounová semínka velmi prospěšná pro ledviny a žlučové cesty. Čaj vyrobený z čerstvých melounových semen má močopudný účinek.
  4. Předpokládá se, že melounová semínka mohou zlepšit paměť . Pomáhají také mužům zvyšovat jejich potenciálnost.
  5. Semena melounu obsahují hořčík, vitamíny A, B, C, železo, mangan, vápník a další.

Čaj ze semen melounu

Příprava

Vezměte 4 lžíce. l. čerstvá drcená melounová semínka. Nalijte je 2 litry vody a vařte 15 minut.

Použití

Pijte tento čaj dva dny. Poté lze postup opakovat po dvou týdnech. V tomto případě by meloun měl být šetrný k životnímu prostředí, nejlépe pěstovaný ve vaší zahradě. Pokud si jej vyberete na trhu nebo v obchodě, měli byste vědět, jak vybrat ten správný produkt!

Všechny výhody melounových semen jsou určeny jejich jedinečným složením. Obsahují tedy pektin – látku, která je užitečná ve všech ohledech a již dlouho se používá v potravinářském průmyslu a medicíně. Pektin váže a odstraňuje z těla mnoho škodlivých látek: pesticidy, těžké kovy a dokonce neutralizuje účinky radiace – není to nic, co je nezbytnou součástí potravin v nebezpečných průmyslových odvětvích.

Kosmetický přínos

Výhody melounových semen byly prokázány nejen při léčbě nemocí, mohou být použity v domácí kosmetologii – masky s nimi činí pokožku obličeje hladkou, měkkou a sametovou. 1 polévková lžíce semena musí být rozdrcena, zředěna vodou a rozemletá na hustou hmotu, naneste tuto hmotu na obličej, udržujte 20 minut a opláchněte teplou vodou.

Melounový olej

A teď něco o výhodách oleje z melounu. Tento produkt je velmi cenný: může být konzumován a používán pro kosmetické a léčebné účely. Tento olej obsahuje mnoho nenasycených mastných kyselin – linolovou, olejovou a linolenovou; existují také nasycené mastné kyseliny – palmitová a stearová; vitamíny – A, E, C, skupina B, minerály – stejné jako v semenech. Olej z melounových semen má stejné léčivé vlastnosti jako samotná semena a také obnovuje acidobazickou rovnováhu v těle, rozpouští ledvinové kameny – uráty a oxaláty, dokonale se stará o mastnou pleť, nehty a vlasy.

Zdroj:industry60plus.ru