Příprava

Před zahájením skladování nechejte ovoce dvě hodiny rozmrazit při pokojové teplotě. Pokud je čerstvý, vložte jej do horkého proudu studené vody a nechejte odtéct (proveďte to s rozmrazeným ovocem).

Předehřejte troubu na 175 C.

Připravte si všechny ingredience, které mají být vedle vás, a začněte šlehat mixérem (míchejte mixérem po celou dobu přidávání uvedených ingrediencí). Nejdříve rozšleháme vejce a cukr a mícháme po dobu nejméně 10 minut, dokud nevznikne vzdušná hmota.

Za stáleho míchání přidejte mouku, sůl, polovinu rozpuštěného másla, creme fraiche a mléko. Míchejte, dokud nevznikne hmota podobná palačince, což znamená tenké těsto.

Nalijte těsto do vymastené formy, přidejte ovoce a kapky druhé poloviny másla. Opatrně přeneste do předehřáté trouby a pečte při 175 C, přesně 45 minut.

Těsto se z formy trochu zvedne, takže jakmile jej vyjmete z trouby, abyste těstu „pomohli“ mírným zatlačením do okrajů formy (vše z estetického hlediska). Royal vás pokropí moučkovým cukrovým koláčem a trpělivě čeká 2 hodiny, než koláč pěkně vychladne.

Nakrájejte lístky máty na proužky a posypte je koláče.

Trochu harmonie s podáváním samozřejmě není vyloučeno. Pokud máte rádi a nedáváte dětem (u nás je to nemožné), přidejte do scedeného ovoce 2-3 čajové lžičky vodky pro trochu více smeky.

Zdroj: coolinarika.com